Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pieredzes diena

Pirmā kārta trīs dienu turnīrā ir pat nedaudz mazāk nekā sākums, taču "Ozo Golf Club" aizvadītais LMT Latvijas amatieru čempionāta pirmais raunds apliecināja, ka spēle no tālākajiem tee nav vis uzreiz tik viegli paceļama. Tādēļ līderu topā pārsteigumi nesteidza parādīties, un cīņa par godalgotām vietām vēl turpināsies gana spraigi.

Kungiem līderpozīcijas dala divi spēlētāji ar +7 virs PAR. Vilis Krištopans, kurš šosezon jau iepazinis nopietno spēli Eiropas midamatieru un senioru čempionātos, kā arī pie Salienas distancēm pieradušais Roberts Eihmanis. Taču līderu rezultāts viņiem neko daudz neļāva atrauties no sekotājiem, un zināmas ambīcijas pirms atlikušajām divām dienām varētu būt prātā vēl pāris desmitiem spēlētāju.

Savukārt dāmām pirmā diena apstiprināja skaidro nojausmu, ka trīs dienu turnīrā galvenā sportisko attiecību kārtošana vēlreiz būs Māras un Kristas Puisīšu ziņā. Pirmajā dienā toni noteica Māra ar -2 zem PAR, turpretim Krista turpinās no otrā numura pozīcijām ar +2 virs PAR. Cerīgi nospēlēja Alise Burkāne, kura ar +8 virs PAR ir trešā, taču atlikušajās 36 bedrītēs par sevi noteikti vēl atgādinās Linda Dobele, kuru no līderu trijnieka šķir viens sitiens.

Prātā paturams arī apstāklis, ka rudenī Turcijā gaidīs pasaules amatieru komandu čempionāts, kur spēlēs gan Latvijas dāmas, gan kungi. Komandu atlases sistēmā nav noteiktu kvalifikācijas sacensību, jo attiecīga līmeņa spēlētāju tāpat nav daudz. Tādēļ treneri izlašu darba pārrauga Edward Charnock vadībā par sastāvu pasaules čempionātam lems pēc "Latvian Open", izvērtējot spēlētāju rezultātus un mērķtiecību visā sezonas gaitā.

Latvijas golferiem piektdiena bija aizņemta diena abpus Atlantijai, un vairākas pozitīvas ziņas pienāca no dažādiem garuma un platuma grādiem.

LPGA "Futures" tūres posmā Laura Jansone "Island Resort Championship" pirmajā kārtā nospēlēja ar PAR atbilstošu rezultātu un turnīrā ar 110 000 dolāru balvu fondu pretendēs pārvarēt katu. Laura Mičiganā spēlēja viena no pirmajām, un viņas ieņemtā vieta pirmajā kārtā kļūs zināma krietni vēlāk.

Priecīga diena Somijas jauniešu čempionātā bija Annai Diānai Švankai, kura pirmo reizi karjerā laukumu izspēlēja ar PAR, turklāt paveica to izbraukumā. Trīs dienu summā Latvijas golfere U-16 grupā finišēja ar +25 virs PAR un 12.vietu. Puišiem U-16 grupā Roberts Bišs pēdējā raundā nopelnīja +11 virs PAR un atvirzījās uz dalītu 24.vietu ar +25 virs PAR. Stabili visu turnīru aizvadījusī Laila Forstmane U-14 grupā ieguva 7.vietu (+43), un puikām šajā vecuma grupā līdz beigām aizcīnījās arī Kristaps Cinis.

LMT Latvijas amatieru čempionāta pirmās dienas rezultāti apskatāmi 'Turnīru' sadaļā.

"Island Resort Championship" REZULTĀTI

Somijas atklātā jauniešu čempionāta REZULTĀTI 

Pēdējās izmaiņas , 29.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē