Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Skaisti nostrādāts

Spožu dienu "Ozo" laukumā izbaudīja "SEB Open" dalībnieki, jo turnīrā bija pilnīgi viss augstas klases pasākumam nepieciešamais - teicami laureātu rezultāti, lielisks un beidzot vasarai atbilstošs saulains siltums, kā arī īpašā liela notikuma gaisotne. Nopietnas balvas sadalīja labākie un veiksmīgākie, taču arī citi atzinīgi novērtēja līmeni sacensībās, kur paši sestdien sagādāja labdarībai ar četriem cipariem rakstāmu skaitli.

Spraigākā cīņa izvērsās dāmu konkurencē sitienu spēlē, kur 18 bedrītēs -4 zem PAR nebūt vēl negarantēja pirmo vietu. Ar 68 sitieniem nospēlēja gan Māra Puisīte, gan Linda Dobele, taču pārspēlei nebija lemts notikt praktiskas likstas dēļ. Lindas nūjas aizceļoja mājās pirms viņas pašas un labu laiku pirms visu rezultātu apkopošanas. Abas pretendentes vienojās uzvarētāju noteikt laimes spēlē, un "Ozo Golf Club" direktora Armanda Pučes mestā monēta visu izšķīra par labu Lindai.

Tiesa, abas teicamā rezultāta īpašnieces visas citas balvas sadalīja uz pusēm, un nedalītā Lindas īpašumā palika vienīgi "SEB Open" kauss par pirmo vietu sitienu spēlē. Priecīga bija arī Māra - ne tikai par labo rezultātu, bet arī par sāncensi, kas šovasar spēs izrādīt nopietnu pretestību nākamajos sezonas mačos.

Savukārt kungiem benefici piedzīvoja šosezon retāk spēlējušais Mikus Gavars, kam atgriešanās "Ozo" laukumā vainagojās ar diviem īgliem un PAR atbilstošu rezultātu sitienu spēlē, kas deva pirmo vietu kungu konkurencē. Paļaušanās uz atgriešanās svaigumu pilnībā attaisnojās, un jo īpaši 8. un 11.bedrītē. Ar otro sitienu ticis uz 8.bedrītes grīna, Gavars slaidi ieripināja piecmetrīgu bērdiju (skat. Dienas foto), bet 11.bedrītē parādīja, ka šajā PAR 4 būtu iespējams arī hole in one.

Golferu pretenzijas uz hole in one 13.bedrītē tomēr bija par vāju, lai melni žilbinošais "Mercedes" spēkrats visiem par prieku neatgrieztos savā ierastajā stallī. Vistuvāk bedrītei ar pirmo sitienu tika Indra Eniņa, kuras raidītā bumbiņa palika 85 centimetrus no mērķa. Kungiem Aldis Puisītis balvu par trāpīgāko pirmo sitienu kungiem nopelnīja ar divu metru atzīmes reģistrēšanu.

Gavars un Māra Puisīte izcēlās vēl vienā nominācijā, nopelnot balvas par tālāko draivu 7.bedrītē, taču bukmeikeri diez vai labprāt pieņemtu likmes šajā spēles elementā, jo prognozes par favorītiem būtu visai viendabīgas.

Cīņā par balvām handikapa ieskaitē treniņos pavadītais laiks saldi atmaksājās Normundam Samam, kurš kungiem nopietnāko HCP grupā nospēlēja ar 80 sitieniem jeb neto -9 zem PAR. Neto vērtējumā trijniekā iekļuva arī Andrejs Bobrovs un Nikolajs Keņins.

Dāmām stableford spēlē lielā veiksmes diena bija Leldei Ņikitinai, kam pēdējās bedrītēs izdevās savaldīt emocijas, ko rada apziņa, ka beidzot uz āķa ir kas liels. Ņikitina iekrāja 46 punktus, bet ar 42 punktiem otro un trešo vietu attiecīgi sadalīja Linda Dobele un Inga Muciņa. Linda turklāt pirmo reizi karjerā apcirpa savu handikapu līdz HCP 1,7.

Kungiem otrajā HCP grupā pārāks ar 39 punktiem bija Viktors Priverts.

Grūti iedomāties, ko no organizatoriskās puses vēl varēs pielikt nākamgad, kad "SEB Open" rīkotāji no savas puses turnīra latiņu sola celt vēl augstāk. Ja nu vienīgi rast iespēju palielināt dalībnieku skaitu, jo, neraugoties uz iespēju pieteikties simtam spēlētāju, gandrīz četri desmiti golferu, kas vēlējās pierakstīties vēlāk, palika gaidīšanas listē.

Latiņas celšanu SEB gaida arī no spēlētājiem, jo labāku rezultātu katrs sev var noorganizēt tikai pats. Šoreiz, kā jau katrā turnīrā, daļa golferu savu lielo sapņu realizēšanu atlika uz nākamo reizi. Taču palīdzēt citiem piepildīt kādu sapni visiem kopīgiem spēkiem izdevās arī šoreiz, iespēlējot 1068 latus, kas nonāks sabiedriskās organizācijas "Mentor Latvija" rīcībā, lai pilnvērtīgāk sabiedrībā iejustos bez pienācīgas vecāku aprūpes palikuši bērni.

Par katru ar PAR vai labāku rezultātu izspēlētu bedrīti organizatori bija gatavi "Mentor Latvija" piešķirt trīs latus, taču sarkanā krāsa rezultātu tablo vīdēja visai reti, tādēļ rīkotāju pārstāvis Ints Krasts nekavējās SEB solīto likmi dubultot.

Lai saglabātu atmiņā savu spēli, SEB nodrošinās iespēju katram lejuplādēt turnīrā tapušās fotogrāfijas. Sagaidāms, ka tas notiks nākamās nedēļas pirmajā pusē, un par procesa detaļām, līdzko tās kļūs zināmas, informēs golfs.lv.

Pēdējās izmaiņas , 10.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē