Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropā kats pievarēts

Latvijas golfa vēsture jau kļuvusi tik apjomīga, ka nav par simts punktiem droši paļauties uz nerakstītām atmiņām, taču šķiet, ka Vilim Krištopanam šonedēļ izdevies sasniegums, kas līdz šim nevienam Latvijas golferim Eiropas čempionātos nav bijis pa spēkam. Spēlējot Igaunijā, Krištopans pārvarēja katu kontinenta starptautiskajā midamatieru čempionātā.

Divu raundu summā nospēlējis ar +20 virs PAR (83-81), Krištopans pirms sestdien "Estonian Golf&Country Club" paredzētās pēdējās kārtas dala 72.vietu. Startēja 24 valstu 128 golferi, tādēļ tikšana pāri katam nebija viegli realizējama lieta, un vienīgais latvietis turnīrā sākotnēji spēlēšanu trešajā dienā pat nebija ieplānojis, iepriekš piesakoties dalībai sestdien "Ozo" laukumā paredzētajam "SEB Open".

Pēc EGCC izspēlētā otrā raunda Krištopans padalījās iespaidos ar golfs.lv, nosaucot Eiropas midamatieru sacensības par pavisam citu golfu, nekā Latvijā ierasts spēlēt nedēļas nogalēs. EGCC laukums nedod ne kripatiņu atlaides - distances ir spēlēšanai smagas, PAR 3 bedrītēs izaicinot ar 200 metriem līdz karogam, bet PAR 5 sasniedz 530 metru.

Par izšķirošo spēles elementu Krištopans nosauca ripināšanu, kas svešā laukumā uz grūti nolasāmiem grīniem ātri vien pie mazākās kļūmes piepluso rezultātam kārtējos sitienus. Pietiek ar novirzi breika nolasīšanā, lai uzreiz pieteiktos trīsputs. Taču arī citviet laukumā no tūrisma golfa nav ne vēsts, un garajās distancēs mazākā novirzīšanās no kursa nozīmē iegremdēšanos pamatīgās ziepēs.

Jāsit tālu un taisni - šķietami vienkāršo laba rezultāta recepti igauņu laukumā nosauca Krištopans. Pēc neveiksmīga turnīra starta, deviņās bedrītēs iekrājot +10 virs PAR, Krištopans spēja pavērst spēles ritējumu sev par labu, un nākamos +10 savāca 27 bedrītēs līdz otrā raunda beigām. Psiholoģiski smagas bijušas otrās kārtas beigas, kad kats jau tepat vien šķita aizsniedzams, taču pāris lieku sitienu uzreiz visu varēja pavērst savādāk. Pēdējās četrās bedrītēs tomēr izdevās pieklusināt iekšējo stresu, un pie trijiem PAR dabūt tikai +1 par vienu bugiju.

Turnīrā nav izticis arī bez paradoksālām kļūmēm. Piemēram kāds no potenciāliem favorītiem Vācijas golferis nospēlēja raundu ar -2 zem PAR, taču parakstītajā kartītē aizmirsa ierakstīt rezultātu 18.bedrītē, kā rezultātā tika elementāri diskvalificēts. Vislabāk meistarību ar vēsu attieksmi pagaidām izdevies saradināt zviedriem, kuri ieņem pirmās trīs vietas. Līderis ar diviem PAR raundiem ir Hakan Lundberg.

Pa vienam golferim pēdējā kārtā būs arī no Igaunijas un Lietuvas. Taču mājiniekiem jau izstājušies visi savulaik zelta paaudzei pieskaitāmie spēlētāji, un vienīgais 'izdzīvojušais' ir Indrek Mannik ar +19 virs PAR. Lietuvu pēdējā sacensību dienā pārstāvēs Antanas Sadauskas, kura rezultāts ir +20 virs PAR. Katam pēdējie pāri tika ar +23 virs PAR.

Tādējādi Krištopanam jāgatavojas spēlei sestdien ziemeļzemē, lai gan izbrauciens uz Igauniju vairāk bija plānots kā mierīga sagatavošanās Eiropas senioru čempionātam nākamajā nedēļas nogalē Austrijā. Pēc atgriešanās mājās midamatieros vērtīgu pieredzi guvušais senioru turnīra dalībnieks svētdien vēl uzspēlēs "Ozo" laukumā popularitāti iemantojušās spectūres "Race to Milgravis" posmā, bet nākamajā dienā jau dosies uz Austriju.

Eiropas starptautiskā midamatieru čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 08.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē