Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Sāremā gaida

Pirms gada Latvijas komanda kļuva par pirmo Baltijas kausa ieguvēju, un nedēļas nogalē būs jācīnās, lai trofeju paturētu savā īpašumā vēl uz gadu. Uzdevums nešaubīgi smags, taču ne neizpildāms, lai gan jāspēlē būs sīvāko sāncenšu igauņu laukumā, un arī Lietuvas golferi šķietamo favorītu lomas var pamatīgi pajaukt.

Tāpat kā pirms gada Latvijas komanda valstu mačsacīkstē spēlēs kapteiņa Ivara Gruntes vadībā, taču no pērn Lietuvā triumfa garšu izbaudījušā sastāva ierindā vēl ir tikai Roberts Bišs, kurš iekļauts junioru grupā.

Sastāva komplektēšanā visbūtiskākās korekcijas ieviesa apstāklis, ka daudzi spēcīgi Latvijas golferi ir ārpus valsts robežām. Piemēram Kristai Puisītei šonedēļ gaidāms starts "US Open" reģionālajā kvalifikācijā. Turklāt junioriem jārēķinās, ka eksāmenu laiks ir nopietns pārbaudījums, kam uz brīdi jāpakļauj sportiskās ambīcijas.

Grunte ir pulcējis cīņasspējīgu sastāvu, kam pieticīgi plāni nepiestāv. Līdzās kapteinim match-play cīņās startēs Vitauts Tučkus, Roberts Eihmanis, Gustavs Jankavs, Jānis Spalviņš un Mārcis Broders. Dāmu konkurencē Latviju pārstāvēs Linda Dobele un Indra Eniņa, U-18 junioru sastāvā kopā ar Bišu spēlēs Rūdolfs Ķelle, kā arī Dana Zālīte un Solveiga Sama.

Sacensību dienas Sāremā laukumā būs sestdien un svētdien. Sagaidāms, ka tāpat kā pērn pirmajā dienā vispirms katras valsts seši dueti spēlēs fourball, pēcpusdienā - foursome. Savukārt otrajā dienā būs individuālas match-play cīņas, un lielā spēļu skaita dēļ tikai turnīra izskaņā matemātiskiem aprēķiniem būs īstā vērtība.

Latvijas komanda Baltijas kausa izcīņā

Kungi
Ivars Grunte - kapteinis (HCP 5,8)
Vitauts Tučkus 5,3
Roberts Eihmanis 3,3
Gustavs Jankavs 3,9
Jānis Spalviņš 4,7
Mārcis Broders 5,2

Dāmas
Linda Dobele 2,3
Indra Eniņa 5,6

Juniori
Roberts Bišs 5,6
Rūdolfs Ķelle 8,9

Juniores
Dana Zālīte 9,3
Solveiga Sama 13,5

Pēdējās izmaiņas , 29.05.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē