Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Līdz 59 Eiropai pietrūkst

Spānijas golferis Ivo Giner piektdien „Madrid Open” nospēlēja ar 60 sitieniem, taču līdz maģiskajam skaitlim 59 Eiropai pietrūka. Līdz šim vienīgo reizi PGA Eiropas tūrē zem 60 nospēlēja Īriju pārstāvošais Mark McNulty, taču 1986.gadā „German Open” viņa sasniegto rezultātu par oficiālu rekordu neuzskata, jo pārplūdušā laukuma dēļ tā PAR bija samazināts no 74 uz 66.

Ja arī Giner būtu izdevies tikt zem 60, viņa rezultātam nebūtu lemts iekļūt Eiropas tūres oficiālajos ierakstos, jo „Club de Campo” (PAR 71) bija spēkā „ziemas noteikumi” (preferred lies), kas ļauj noteiktās laukuma vietās bez soda uzlabot bumbiņas pozīciju.

Lai arī ne oficiāli apstiprinātā, bet tomēr vēsturē 29 gadus vecais Giner savu vārdu ierakstītu, ja vien pēdējās divās bedrītēs gūtu bērdijus. Tas viņam izdevās tikai pēdējā PAR 3 bedrītē (Giner startēja no 10.tee), bet priekšpēdējā PAR četriniekā viņa rezultāts bija atbilstošs PAR.

Vēl pirms otrās kārtas noslēguma Giner dalīja 10.vietu.

Oficiāls un pēc visiem noteikumiem nopelnīts 60 sitienu rezultāts Eiropas tūrē pieder Dienvidāfrikas golferim Ernie Els, itālietim Baldovino Dassu un ziemeļīram Darren Clarke, kurš to iespējis pat divas reizes. Tiesa, Clarke pirmais sešdesmitnieks atbilda -9 zem PAR, bet Clarke sasniedza -11 zem PAR.

ASV PGA tūrē 59 sitienu rezultāts ir fiksēts trīs reizes.

Pēdējās izmaiņas , 14.10.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē