Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Laureāti "Avotos" un "Reiņa trasē"

Nedēļas nogalē vairāki turnīri risinājās arī ārpus Rīgas sestdien "Avotos" pie Valmieras notika 14.Latvijas pļavu golfa čempionāta pirmais posms, bet dienu vēlāk "Reiņa trasē" risinājās "999 Tūres - Neste Oil" posma sacensības.

"Avotos" bija pulcējušies 17 dalībnieki no Valmieras, Gulbenes, Rīgas, Rojas un Limbažiem. Turnīrā tika izmēģināts "Avotu" šīs sezonas jaunums – deviņu bedrīšu laukums, kas izveidots uz esošajiem sešiem grīniem, papildinot tos ar jaunām izsitienu vietām.

Pēc izspēlētiem diviem apļiem, jeb 18 bedrītēm ar 75 sitieniem kungu konkurencē uzvarēja Gvido Budreiko. Otrais ar 77 sitieniem – Gundars Rauza, bet trešais – Valdis Krīgers (78 sitieni). Dāmām labāko rezultātu uzrādīja Daiga Matisone.

Jāatzīmē, ka "Avotu" laukuma pirmo hole in one ieguva Artūrs Matisons, kas 3.bedrīti no 94 metru attāluma pieveica ar vienu sitienu. Paralēli pļavu čempionātam notika „Avotu“ kausa 1.posms, kurā tika vērtēti pirmo deviņu bedrīšu rezultāti.

"Avotu" kausā vislabāk veicās Valdim Krīgeram, otrajā vietā Gundars Rauza, bet trešais Gvido Budreiko. Nākamais Pļavu golfa čempionāta posms notiks 26.maijā „Zēmelēs“.

Savukārt "Reiņa trasē" labākos "Neste Oil" turnīrā noteica 18 bedrīšu sacensībās. Saulainā svētdiena pulcēja 37 golferus, kuri tika sadalīti četrās ieskaites grupās, un katrā no tām apbalvoja trīs labākos spēlētājus, kā arī tuvākā sitiens 9. vai 18. bedrītē autoru.

Golferi pēc turnīra atzina, ka karstais laiks un golfs iepriekšējās dienās citās sacensībās un individuālās spēlēs šo turnīru padarīja grūtāku, kas atspoguļojies uzrādītajos rezultātos, bet par spīti tam gaisā virmoja prieks un gandarījums atkal spēlēt kopā. Turnīra laikā un pēc tā dalībnieki varēja mieloties ar "Reiņa Cafe" sarūpētām pusdienām un uzkodām "Reiņa trases" Kluba mājā.

Vistuvākais sitiens 18.bedrītē izdevās Jānim Ciagunam, kurš otrajā spēles aplī bumbiņu no izsitiena vietas spēja raidīt uz grīna 3,77 metru attālumā no karoga. Šis sitiens Ciagunam ne tikai palīdzēja bedrīti izspēlēt ar 3 sitieniem (PAR), bet arī nodrošināja dāvanu karti 100 latu vērtībā no "Neste Oil".

Jānim Ciagunam bija īpaši veiksmīga diena, jo piecu dalībnieku konkurencē viņam izdevās arī uzvarēt savā HCP grupā (0-18) kungu konkurencē, izspēlējot laukumu ar 75 sitieniem un ar 60 neto punktiem. Uzvarētājs par trīs sitienu tiesu pārspēja Aigaru Pērkumu, kurš ierindojās otrajā vietā ar 65 punktiem. Labāko trijnieku noslēdza Māris Zaķītis, zaudējot Pērkumam tikai vienu neto punktu.

Kungiem 19-36 HCP grupā 16 spēlētāju konkurencē veiksmīgākais izrādījās Māris Kurilovičs, Iegūstot 63 neto punktus, viņš aiz sevis atstāja Edgaru Nesauli ar 65 neto punktiem un Imantu Rendenieku ar iegūtu 71 neto punktu.

Dāmu konkurencē cīņa notika divās HCP grupās. HCP 0-20 grupā sacentās divas spēlētājas. Godpilno pirmo vietu ieguva Anete Nesaule ar 73 neto punktiem, attiecīgi otrā bija Anda Sporģe ar 82 punktiem. HCP 21-40 grupā startēja septiņas spēlētājas, no kurām labāko neto rezultātu – 63 punktus uzrādīja Aiga Nesaule, aiz sevis atstājot Artu Bažovsku ar 65 punktiem un Ingrīdu Smalko, kura izspēlēja ar 66 punktu neto rezultātu.

Trīs labākie spēlētāji katrā ieskaites grupā varēs kādu laiku nedomāt degvielas izmaksām, braucot spēlēt golfu, jo "Neste Oil" uzvarētājiem dāvāja degvielas kartes 100, 75 un 50 latu vērtībā.

Nākamais turnīrs "Reiņa trasē" – "Pohjola Open" 2.posms - notiks šajā nedēļas nogalē, 26.maijā. Otrais posms „999 Tūres” ietvaros notiks 3.jūnijā, kad galvenais atbalstītājs būs rokas instrumentu tirgotājs "Fiskars".

"999 Tūres - Neste Oil" FOTOGALERIJA

Pēdējās izmaiņas , 22.05.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē