Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Handikapu sistēma

Latvijas golfā pēc licences tiek izmantota Eiropas Golfa asociācijas (EGA) handikapa sistēma, tādēļ handikapa izmaiņas ir stingri reglamentētas ar nolūku padarīt Eiropas valstu spēlētāju HCP objektīvi salīdzināmus. Būtiski ir ielāgot, ka HCP izmaiņas veicamas stingri pēc EGA nosacījumiem, nevis brīvas to interpretācijas.

Latvijas Golfa federācijas handikapu komitejas vadītājs Lars Jonsson atgādina, ka no 2012.gada 1.janvāra spēkā ir skaidra sistēma, kas HCP izmaiņai paredz tikai divas situācijas,- oficiālās sacensībās vai pēc Papildu dienu (EDS) rezultātiem. Turklāt šādi EDS rezultāti HCP izmaiņu nolūkā gada laikā tiek akceptēti tikai trijos raundos, kas iepriekš tiek pieteikti un spēlējami ar marķieri.

Šosezon Latvijā ir bijuši precedenti, ka spēlētāju HCP tiek mainīts neatbilstoši EGA nosacījumiem, tādēļ golferi tiek aicināti ievērot noteiktos standartus.

Kas Latvijā ir oficiālas sacensības, nosaka LGF saskaņā ar EGA noteikumiem. Taču tās noteikti nav sacensības draugu lokā, pat ja tām ir izdomāts nosaukums, uzsver Jonsson.

Golferiem arī nav atļauts pazemināt HCP zem 4,5 jeb iekļūt I handikapu grupā jebkādā citādā veidā, kā vien ar spēli oficiāli atzītās sacensībās. Spēlētājiem ar HCP virs 11,5 HCP uzskaites nolūkam atbilst arī izspēlēti deviņu bedrīšu raundi, kuros rezultāts pārvērsts stableford punktos.

Aktīvu HCP golferim nodrošina iepriekšējā sezonā nospēlēti vismaz četri uzskaitīti raundi. Šādam raundam jābūt nospēlētam nacionālās federācijas atzītā laukumā vai ārzemēs laukumā ar USGA sistēmas laukuma novērtējumu (course rating).

Savukārt neaktīva HCP aktivizēšanai jāiesniedz rezultāti no trijiem uzskaitītiem raundiem. Kā sacensībās iegūti tiek atzīti rezultāti turnīros, ko organizējusi nacionālā federācija vai tās atzīts klubs.

Tā kā lielākā daļa sezonas sacensību Latvijā notiek, piemērojot handikapus, golferu pašu interesēs ir ievērot un pakļauties vienotiem noteikumiem, lai nodrošinātu turnīros maksimāli iespējami taisnīgāku konkurenci un veicinātu godīgas spēles principu ievērošanu.

Pilnus EGA HCP uzskaites noteikumus var iepazīt EGA mājaslapā.

Pēdējās izmaiņas , 10.05.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē