Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

"Viesturi" startējuši

Līdz ar sezonas atklāšanas kausa izcīņu sestdien oficiāli tika atvērts "Viesturu" turnīru kalendārs, kas aizsākās gluži mierīgā un vasarīgā dienā, piedaloties četriem desmitiem golferu. Kā ik gadu neiztrūka GK "Viesturi" Prezidenta Gunāra Pīlādža uzruna, bet sacensību noslēgumā debija bija golfa kluba restorāna jaunajiem apsaimniekotājiem.

Prāva daļa dalībnieku pacentās sev izkārtot sezonas atklāšanas turnīram atbilstošus rezultātus, lai nesasteigtu visus labos raundus izspēlēt jau pašā sākumā un neiedzītu sevi strupceļā, paceļot latiņu uzreiz krietnā augstumā. Taču bija arī tādi, kam viss izdevās ar pirmo reizi.

Kungi nopietnāko handikapu grupā spēlēja HCP neto, un prasīgais formāts divus dalībniekus pat piespieda palikt bez rezultāta. Cīņā par uzvaru šoreiz viss apmierinātu arī vissportiskākos vērtētājus, jo pirmo vietu ieguva labākā rezultāta īpašnieks sitienu spēlē. Saviem daudzajiem treneriem par viņu ieguldījumu pateicīgais Roberts Eihmanis nospēlēja ar 72 sitieniem, kas neto vērtējumā viņam nodrošināja -1 zem PAR.

Vienu neto sitienu uzvarētājam zaudēja Hugo Uškāns un Andris Rodze, kuri savu handikapu dēļ attiecīgi sadalīja otro un trešo vietu. Zemāko HCP īpašnieki lielākoties apliecināja, ka viņu spēle ir noturīgāka un mazāk pakļauta sezonālajām svārstībām, kas būtiski sašūpoja rezultātus citās ieskaites grupās.

Dāmām nepārspēta ar 30 stableford punktiem palika Ingemāra Jansone, laureātu trijniekā apsteidzot Lidiju Gavrilovu un Sandru Opiti, un tāpat kā citu grupu uzvarētāji tiekot pie lielākajām sponsoru sagādātajām balvām. Visās ieskaites grupās pirmo trīs vietu ieguvēji ieguva arī kausus ar olimpisku akcentu - pieciem olimpiskajiem apļiem, tādējādi atgādinot, ka golfs ir atguvis vietu līdzās citiem vienlīdz cienīgiem sporta veidiem.

Tikmēr kungiem otrajā HCP grupā pārliecinoši vienīgais, kurš nospēlēja labāk par savu handikapu bija Jevgēnijs Verbickis. Citiem grupas golferiem palika noslēpums, kā uzvarētājs spēja laukumu iziet tik pārliecinoši, lai savāktu 38 stableford punktus. Otro un trešo vietu sadalīja Ivars Gerhards un Elvijs Šalājevs, kurš pirmo reizi golfera karjerā vienā raundā trāpīja divus bērdijus.

Visvairāk enerģijas tālākajiem draiviem bija Daigai Puisītei dāmu konkurencē un Eihmanim kungu sabiedrībā, savukārt ar lielāko precizitāti pirmajā sitienā PAR 3 bedrītēs izcēlās Edgars Bariss (2.bedrītē) un Vilis Krištopans (7.bedrītē).

Kad shotgun formātā startējušie golferi gandrīz vienlaicīgi finišā sasniedza kluba māju, bija ko turēt "Viesturu" jaunajiem krodziniekiem, kuri uz vasaru Vecrīgas "Vecmeitu ar kaķi" izbīdījuši tuvāk dabai un golfa kaislībām. Laika gaitā visu prasības tika apmierinātas, un golferiem ir pamats cerēt, ka arī sezonas turpinājumā "Viesturos" tiks uzturēts augsts kulinārās viesmīlības līmenis.

Pēdējās izmaiņas , 04.05.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē