Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Austrumeiropas tikšanās

Golfa attīstības līmenis dažādās Austrumeiropas valstīs joprojām būtiski atšķiras, tomēr svarīgākie risināmie jautājumi ir visai līdzīgi, un zinoša kolēģa uzklausīšana allaž rosina jaunu ideju uzplaukumu. Pievēršoties Eiropas austrumiem, R&A sarīkoja semināru Prāgā, kur ar atzinību tika novērtēts arī Latvijā paveiktais.

Seminārā piedalījās 14 valstu pārstāvji no nacionālajām federācijām, lai labāk izprastu situāciju pasaulē un izzinātu R&A iespējas palīdzēt spēles attīstībā. Savukārt Eiropas Golfa asociācijas (EGA) pārstāvji Antti Peltoniemi un Richard Heat iepazīstināja ar EGA plāniem sporta veida attīstībai Vecajā pasaulē.

Līdzīgi R&A pasākumi ir paredzēti arī nākotnē, un nākamā tikšanās reizē būtiska uzmanība varētu tikt pievērsta golfam kā olimpiskajam sporta veidam, kas savu statusu atgūs 2016.gadā Riodežaneiro.

Prāgā pieredzē dalījās gan Čehija, kur jau pirms 18 gadiem pirmo reizi notika PGA Eiropas tūres sacensības, gan Maķedonija, kur vēl nav sava golfa laukuma. Aktīvi semināra darbā piedalījās arī Latvija, iepazīstinot ar savu pieredzi bērnu un jauniešu iesaistīšanu golfā.

LGF ģenerālsekretāre Santa Puče tikšanos uzskata par ļoti izdevušos, turklāt Latvija parādījusi, ka var būt ne tikai pieredzes pārņēmēja, bet arī pozitīvs paraugs.

Atzinīgas atsauksmes izpelnījās Latvijā īstenotais GolfsABC projekts un veiksmīgās aktivitātes finansējuma piesaistīšanā no Starptautiskās Olimpiskās komitejas solidaritātes programmas, kas ļāva daudziem sporta skolotājiem gūt krietni vien nopietnāku izpratni par golfu. Arī izdevušos sadarbību ar Latvijas Olimpisko komiteju daudzi semināra dalībnieki atzina par labu paraugu, ko iedibināt savās mītnes zemēs.

Kā golfā jaunai valstij Latvijai ir iespēja sporta veida attīstībā apgūt citu veiksmīgos paraugus un pielāgot tos pašmāju situācijai, sacīja Puče. Viņa nešaubās, ka R&A arī turpmāk būs patiesi ieinteresēta veicināt golfa uzplaukumu Austrumeiropā un līdz ar to arī Latvijā.

Kā vienu praktisku R&A atbalsta piemēru var nosaukt drīzumā gaidāmo Golfa noteikumu un Amatiera statusa noteikumu (2012-2015) grāmatas izdošanu jaunā redakcijā latviešu valodā.

Pēdējās izmaiņas , 27.04.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē