Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Watson pirmā žakete

Amerikānis Bubba Watson svētdien raibā pārspēlē pieveica Dienvidāfrikas golferi Louis Oosthuizen un triumfēja "Masters" turnīrā, izcīnot karjerā pirmo "Major" uzvaru un "Augusta National Golf Club" īpašo balvu - zaļo čempiona žaketi. Watson kļuva tikai par trešo kreili, kas Ogastā palicis nepārspēts.

Četru kārtu summā gan Watson, gan Oosthuizen nospēlēja ar 278 sitieniem jeb -10 zem PAR, tādēļ uzvarētāja noteikšana bija pārspēles ziņā. Otrajā pārspēles bedrītē Watson sarežģītā situācijā saglāba PAR, turpretim 33 gadus vecā Bagdādes (tās, kas Floridā) iedzīvotāja pretinieks iekrita uz bugiju, un pirmās vietas ieguvējam paredzētās 1,44 miljonu dolāru naudas balvas īpašnieks bija noteikts.

Pirmajā pārspēles bedrītē abi pretendenti ierakstīja pa PARam, bet nākamajā bedrītē Watson veiksmīgi izsita no meža. Viņa sitienu ar vedžu uz grīnu būtu nosaukuši par turnīrā izcilāko sitienu, ja vien Oosthuizen pēdējā raundā nebūtu apžilbinājis ar albatrosu 2.bedrītē (PAR 5). Oosthuizen ar 4.dzelzi no 253 jardiem trāpīja bedrītē, PAR 5 izspēlējot ar diviem sitieniem, kas līdz šim "Masters" vēsturē bija izdevies tikai trijiem spēlētājiem.

Zīmīgi, ka golfu Watson savulaik apguva pašmācības ceļā, piemājas zālājā nemitīgi sitot tukša vidus plastikāta bumbiņas.

Ar profesionāļa karjerā sliktāko "Masters" rezultātu finišēja bijušais pasaules ranga līderis Tiger Woods, kurš ar +5 virs PAR dalīja 40.vietu. Īpatnēji, ka 40.vietu dalīja arī nesenais reitinga pirmais numurs ziemeļīrs Rory McIlroy, lai gan vēl nesen daudzi aprakstnieki abiem atvēlēja "Masters" galveno favorītu lomu un apcerēja viņu gaidāmo cīņu par uzvaru.

Vietējās publikas favorīts Phil Mickelson tikmēr vēlreiz apliecināja, ka "Masters" ir viņa turnīrs. Pēdējā raundā tikai trīskāršs bugijs 4.bedrītē (PAR 3) bija tas smagais enkurs, kas viņam summā liedza tikt augstāk par dalītu 3.vietu ar -8 zem PAR.

Vienīgi žēl, ka "Viasat Golf" televīzijas skatītāji Latvijā nedēļas nogalē jutās kā koferi bez roktura ieguvuši. Ieviestās savdabīgās skatītāju segregācijas dēļ "Masters" notikumu tiešraides nācās lūkot pelēkos interneta nostūros, nevis paļauties uz pilnvērtīgu bildi "Viasat Golf" kanālā.

Nākamais "Major" turnīrs no 14. līdz 17.jūnijam būs "US Open", kam sekos "British Open" no 19. līdz 22.jūlijam un PGA čempionāts no 9. līdz 12.augustam.

"US Masters" rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 09.04.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē