Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Kedijiem jāsatraucas

Ja dažādas golfa elektronikas attīstība turpināsies ne mazākos tempos kā līdz šim, kediji varētu kļūt par strauji izmirstošu sugu, kas paglābtos tikai daļā vēsturiskas tradīcijas īpaši respektējošu laukumu. Par dažiem simtiem dolāru iegādājamas ierīces sniedz visplašāko spēlētājam laukumā nepieciešamo informāciju, un arvien pieaug to laukumu skaits, dati par kuriem tiek noglabāti aparāta atmiņā.   "SkyCaddie" un tamlīdzīgi pus plaukstas lieluma verķi ar GPS pozicionēšanas sistēmas palīdzību spēj sekundes laikā informēt par attālumu līdz 40 objektiem laukumā, piemēram, grīna centram, atsevišķam kokam, tiltiņam, bunkuram, u.tml. Aprēķini tiek veikti nepārtraukti, tā kā visi dati ir redzami, kad vien vajadzīgs.

Vidējās cenas svārstās ap 400 dolāriem, taču daļai lietotāju, piemēram, tā paša "SkyCaddie" īpašniekiem jāmaksā arī gada maksa par informatīvo atbalstu. Neierobežota aparāta izmantošana visās pasaules valstīs un visos laukumos, kas atbalsta "SkyCaddie" sistēmu nozīmē vēl savus 50 dolāru gadā. Ņemot vērā golfa laukumu skaitu pasaulē, pagaidām tikai neliels procents nodrošina pilnīgu datu atbalstu šādām GPS ierīcēm.

Taču tie nav tikai atsevišķi laukumi, kas ir padevušies informācijas tehnoloģiju spiedienam un patērētāju pieprasījumam. Modernās ierīces ir lietojamas jau tūkstošiem laukumu visos kontinentos. Atšķirībā no pirmajām GPS ierīcēm tagadējiem aparātiem vairs nav nepieciešama tik atklāts lauks, lai nodrošinātu mērījumu veikšanu.

Diskusijās ar tiem, kas uzskata šādu tehnoloģiju iespējas par draudu golfa spēles pamatiem, GPS ierīču ražotāji norāda, ka distances noteikšana ir tikai laika jautājums. Tādēļ ar GPS spēlētājs iegūst to pašu informāciju ko vizuāli, tikai daudz ātrāk, taupot savu un laukuma laiku.

Savs labums no jaunu tehnoloģiju ieviešanas ir arī laukumu īpašniekiem. Kanādas kompānija "Motion Wireless" laidusi klajā īpašu risinājumu maksājumu apkalpošanai golfa laukumā. Kartā uzstādītā izmēros nelielā sistēma ļauj golferiem arī laukumā par savu alu ātri norēķināties ar debetkarti vai kredītkarti.

Ik dienu pasaule vairs nav tāda kā senāk, un pagaidām var tikai minēt, kā tehnoloģiju spiediens ietekmēs golfa spēli un visu tik īpašo vidi ap to.

Pēdējās izmaiņas , 26.10.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē