Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Grīni vēlmju topā

Grīnkīperi parasti lepojas ar grīnu ātrumu, taču Lielbritānijā veikta aptauja liecina, ka golferiem tā nav visbūtiskākā laukuma kvalitātes mēraukla. Par svarīgāku atzīta grīnu vienmērīga kvalitāte, turklāt dažāda handikapa golferiem vēlmes ir mazliet atšķirīgas.

Vairāk par visu pārējo golferi vēlas, lai grīni būtu bez acīmredzamām augu slimību izpausmēm, kā arī, lai tos neraibinātu nezāļu kumšķi un zemes plikumi. Tas tiek novērtēts augstāk par grīnu ātruma rādītājiem, liecina tirgus pētījumu kompānijas "GfK Kynetec" veiktās aptaujas dati.

Visi golferi grīnu stāvokli aptaujā nosauca par būtiskāko faktoru, pēc kura viņi vērtē laukuma kvalitāti. No citiem faktoriem singla handikapa spēlētājus vairāk interesē laukuma dizains, turpretim augstāka HCP īpašnieki biežāk izvērtē spēles izmaksas, kā arī pievērš vērību fērveju stāvoklim.

Augsta handikapa spēlētāji biežāk nekā pārējie golferi arī uzsvēruši, ka viņiem labāk patīk spēlēt uz cietas un stingras laukuma virsmas.

Pētījuma autori uzskata, ka iegūtie aptaujas dati palīdzēs grīnkīperiem izvērtēt prioritātes laukuma uzturēšanā, kā arī klubu biedri labāk spēs vienoties par veicamo darbu secību. Optimāls spēku un līdzekļu sadalījums palīdzēšot apmierināt spēlētāju intereses un veicinās viņu biežāku atgriešanos golfa laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 01.02.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē