Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvarētāja ar vēsturi

Lai gūtu ievērību, skaļš pieteikums reizēm palīdz krietni vairāk nekā iepriekš krāti panākumi. Pasaulē jaunāko profesionāļu tūres turnīrā uzvarējušo 14 gadus veco amatieri Lydia Ko ieraudzīja pat "Panorāmas" skatītāji, taču tas ne tuvu nebija atsevišķs no gaisa kritis jaunzēlandietes panākums.

Jaundienvidvelsas "Open" publicitāte bez Ko uzvaras būtu pavisam cita. Turnīrā Austrālijā bija akreditēti tikai trīs rakstošie žurnālisti un vietējā televīzija, bet neilgu brīdi pēc sacensību beigām tūres mediju darba organizētāju Sandy Lonergan pārpludināja Ko telefoninterviju pieprasījumi no Jaunzēlandes un citu valstu žurnālistiem.

Pēdējā raundā nospēlējusi ar 69 sitieniem jeb -3 zem PAR, Ko rezultāts summā bija -14, kas ļāva par četriem sitieniem apsteigt tuvāko konkurenti velsieti Becky Morgan.

Ko iepriekš neparādījās TV sižetos un avīžrakstu slejās, bet tas nenozīmē, ka jaunā golfere pēkšņi uzvarējusi gluži vai savā pirmajā turnīrā. Jau 2010.gadā viņa Jaunzēlandes "Open" dalīja 7.vietu, 12 gadu vecumā kļūstot par jaunāko spēlētāju, kam izdevies pārvarēt katu Dāmu Eiropas tūrē.

Tuvu vēsturiskam ierakstam Ko bija 2011.gadā, kad netrāpīts metrīgs puts uz pēdējā grīna liedza viņai iesaistīties pārspēlē par uzvaru Jaundienvidvelsas "Open" un pretendēt jau tolaik kļūt par visu laiku jaunāko uzvarētāju profesionāļu turnīrā.

Arī amatieru golfā Ko panākumu nav trūcis, ko apliecina pirmā vieta pasaules amatieru rangā. Pērn Ko kļuva par pirmo golferi, kas vienā gadā uzvarēja Austrālijas un Jaunzēlandes čempionātos sitienu spēlē. Turpinājumā sekoja arī uzvara Jaunzēlandes match-play čempionātā, un pagaidām golfere neplāno atteikties no spēlēšanas amatieros.

Pēdējās izmaiņas , 31.01.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē