Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Rock virs McIlroy un Woods

Sezonas pirmajā lielajā turnīrā tuvu uzvarai bija "US Open" čempions Rory McIlroy un 14 "Major" pakļāvējs Tiger Woods, taču Abudabi čempionātā triumfēja līdz šim spožāko zvaigžņu ēnā dienas vadījušais anglis Robert Rock. Pēc kļūmīga sitiena no pēdējās bedrītes tee viņa nervi bija gana stipri, lai karjerā lielāko uzvaru nepakļautu pārspēles riskam.

Pēdējās bedrītes bugijs neliedza Rock raundā finišēt ar 70 sitieniem jeb -2 zem PAR, bet turnīrā kopumā pasaules ranga 117.vietas īpašnieks nospēlēja ar -13 zem PAR. Otrais ar -12 bija McIlroy, bet Woods ar dāni Thomas Bjorn un ziemeļīru Graeme McDowell dalīja 3.vietu (-11).

Pēdējo kārtu Rock un Woods svētdien sāka dalītās līderpozīcijās, taču Tiger „Abu Dhabi Golf Club” laukumā piedzīvoja savu nedēļas sliktāko dienu.

Vēlāk Woods atzina, ka pēdējā raundā nav parādījis savu labāko spēli. Bumbiņa fērvejos vilkusi pa labi un lidojusi tālāk nekā domāts, turklāt vairākkārt izraisot paša sitēja necitējamus komentārus.

Savukārt 34 gadus vecais Rock par savu uzvaru bija pārsteigts un teica, ka ir grūti pēdējā flaitā spēlēt kopā ar Woods, kam vai katrs sitiens var beigties ar trāpījumu bedrītē. Rock atzina, ka viņu stiprinājušas spēles partneru atsevišķas neveiksmes, kas bijušajam kluba pro ļāvušas mentāli atvilkt elpu.

No pēdējā tee Rock bumbiņa trāpīja ūdens šķērslī smiltīs starp ūdeni un fērveju. Ilgstoši apsvērdams dažādas iespējas, Rock tomēr atteicās no nodoma izpildīt sitienu vietā, kur bija problemātiski ieņemt stāju, turklāt vēzienam traucēja arī kaktuss. Devies atpakaļ līdz fērvejam gandrīz 50 metru, Rock pierādīja, ka atkāpšanās bija gudrākā taktika.

No skatītāja viedokļa visaizraujošāko raundu svētdien izspēlēja McDowell, kurš 12.bedrītē iesita hole in one, nākamajā bedrītē iečipoja bērdiju un beigās finišēja ar diviem bērdijiem pēc kārtas. Turklāt 18.bedrītē viņa sitiens uz grīnu bija krietni par garu, taču bumbiņa pie tribīnēm atsitās pret reklāmas plakātu un atlēca uz grīna cerīgā attālumā no karoga.

Ja Rock par uzvaru saņēma 347 024 eiro naudas balvu, tad McDowell starpība starp bugiju vai bērdiju pēdējā bedrītē bija vairāk nekā 50 000 dolāru vērtē. Turklāt McDowell sejas izteiksme nepārprotami liecināja, ka negaidītā bērdija iespēja viņam pašam ir liels pārsteigums.

Rock pērnvasar palika nepārspēts "Italian Open", kur izcīnīja karjerā pirmo uzvaru Eiropas tūrē, taču lielāku atpazīstamību viņam uzreiz pēc tam nodrošināja raibais ceļojums uz "US Open". Attapies, ka vajadzīga ASV vīza, Rock vajadzīgo papīru steidzamai nokārtošanai iztērēja 24 000 dolāru, taču no starta "Major" turnīrā neatteicās.

Jau Amerikā viņš pēdējo ceļaposmu no Ņūarkas lidostas līdz Vašingtonai mēroja taksometrā, šķiroties vēl no tūkstoša dolāru, un golfa laukumā ierodās pāris stundu pirms starta. Risks un nepiekāpība attaisnojās - dalīta 23.vieta nodrošināja arī 76 455 dolāru naudas balvu.

Abudabi čempionāta rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 30.01.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē