Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropai kulminācija Spānijā

Pirms Spānijas laukumi nonāks aukstuma padzīto ziemeļnieku rīcībā, pēdējie rēķini šosezon vēl ir kārtojami Eiropas augstākā līmeņa profesionāļiem. „Valderrama” ceturtdien aizsākās tradicionālais sezonas noslēguma „Volvo Masters”, un pirmā kārta īpaši veiksmīga bija Colin Montgomerie. Viņš izvirzījās dalītās līdera pozīcijās, kā arī iepriecināja skatītājus ar īglu PAR 4 bedrītē.
 
No „Volvo Masters” rezultātiem ir atkarīgs, vai prestižais Eiropas PGA „Order of Merit” sezonas beigās pienāksies Montgomerie, vai jaunzēlandietim Michael Campbell. Lielākai intrigai abi pirmās divas kārtas spēlē kopā.
 
Atšķirībā no Montgomerie, kurš pirmais var kļūt par trīskārtēju „Volvo Masters” uzvarētāju, Campbell pirmā kārta nepadevās. „US Open” čempions nospēlēja ar +1 virs PAR.
 
Īglu Montijs sev izkārtoja 8.bedrītē, no 111 jardiem bumbiņu iesitot ar vedžu. Bumbiņa pārlidoja pāri kokam pie grīna, un pēc atsitiena paripoja nepilnu metru atpakaļ un pazuda skatienam. Laikam jau pamatoti uzskata, ka sarežģītajā „Valderrama” laukumā Montgomerie ir viens no galvenajiem favorītiem.
 
Montgomerie vēlāk sniedza labu recepti kā nomierināties sacensību sākumā. „Pirms starta biju ļoti satraucies, taču no tā visa tiku vaļā pēc diviem bērdijiem pirmajās trijās bedrītēs,” viņš teica. „Visu dienu man izdevās trāpīt tur, kur vēlējos, un es lepojos, ka ar visu šo spiedienu es tagad esmu vadībā”.
 
Līdera pozīcijās kopā ar Montgomerie ir pirms gada „Volvo Masters” uzvarējušais anglis Ian Poulter. Campbell izredzes apsteigt Montgomerie cīņā par pirmo vietu Eiropas PGA tūres finansiāli veiksmīgāko spēlētāju sarakstā nav lielas, jo viņš no konkurenta atpaliek par 153 486 eiro.
 
Pa divām uzvarām „Volvo Masters” ir Montgomerie un Vācijas golferim Bernhard Langer. Lai kļūtu par pirmo trīskārtējo čempionu, skotam nākamais solis jāsper jau rīt. Montgomerie uzskata, ka īstā cīņā vēl nav pa īstam pat sākusies, jo tādā laukumā kā „Valderrama” piecus sitienus ļoti viegli var pazaudēt pāris bedrītēs.
 
„Volvo Masters”
pēc 1.dienas (PAR 71):
 
67 Colin Montgomerie (Lielbritānija), Ian Poulter (Lielbritānija)
 
68 Luke Donald (Lielbritānija), Sergio Garcia (Spānija), Jose Maria Olazabal (Spānija)
 
69 Robert Karlsson (Zviedrija), Steve Webster (Lielbritānija).

Pēdējās izmaiņas , 27.10.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē