Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

PGA bez receptes

Pavasarī ASV PGA sagaida apaļu jubileju - paies 20 gadu, kopš tūrē kāds golferis par lēnu spēli sodīts ar rezultātam pieskaitītu soda punktu. Lai cik vienkārši varētu šķist efektīvu risinājumu rast ar sodiem, spēles kavēšanu eksperti dēvē par daudzpusīgu problēmu, kas tieši tādēļ nekur nepazūd.

Tūrē par spēles kavēšanu sezonā var nopelnīt 20 000 dolāru sodu, ko piemēro golferim, kad viņš 10.reizi nonācis spēles grupā, kas 'uzlikta uz pulksteņa'. Taču ASV PGA ir piedāvāti vairāki citi bez turpinājuma palikuši risinājumi, kā ar problēmu cīnīties, piemēram, atņemt vainīgajam noteiktu punktu skaitu "FedEx" kausa kopvērtējumā.

Dažs labs pat rosina par sitienam atvēlēto 40 sekunžu pārtērēšanu atvirzīt vainīgā bumbiņu par 15 jardiem, taču tas prasītu vēl papildu laiku. Potenciālie kārtības noteicēji atzīst, ka apstākļi mēdz būt ļoti atšķirīgi, tādēļ spēles kavēšana ir golfa noteikumu pelēkajā zonā, un ļoti atkarīga no interpretācijas.

Neapmierināto netrūkst - Luke Donald pēc Čempionu turnīra Havaju salās sūdzējās, ka lēna spēle nogalina golfu, tajā pat laikā atzīstot, ka diez vai kas mainīsies, jo lēni spēlētāji nemaz nejūt, ka viņi bremzē. Turklāt svinga un mentālās spēles treneri arvien atgādina par izkoptās rutīnas obligātu ievērošanu pirms katra sitiena, un nav grūti pazaudēt trauslo robežu, kļūstot citiem par kavēkli.

Turnīru rīkotājiem nosakot flaitam stingru spēles laiku, jārēķinās, ka kāds var spēlēt arī ātrāk. Piemēram, Čempionu turnīrā Kapalua laukumā spēles plānā katram bija atvēlētas četras stundas un 15 minūtes, bet viens no flaitiem finišēja trijās stundās un 39 minūtēs.

PGA jārēķinās arī ar televīziju, kam nebūt nav iebildumu golferi pirms sitiena parādīt ilgāku brīdi, ļaujot skatītājiem patirpināties un izgaršot dažādos iespējamos tupinājumus.

Kā saka viens no PGA tūres galvenajiem tiesnešiem Mark Russel, lēna spēle ir problēma tikai tiem, kas gaida. Tādēļ arī PGA nesteidz solīt drīzas pārmaiņas, un īgnus "Twitter" ierakstus no golferiem varēs sagaidīt arī turpmāk.

Pēdējās izmaiņas , 20.01.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē