Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Dumpis franču gaumē

Dzimumu vienlīdzība nevar būt vienvirziena, uzskata Francijas profesionālais golferis Jean de Velde, kurš nākamajā gadā pretendēs uz spēlēšanu dāmu „British Open”. Sašutis par dāmām piešķirto iespēju kvalificēties 2006.gada „British Open”, De Velde sola vajadzības gadījumā noskūt kājas un bikses nomainīt pret svārkiem.

 

Iespējams, De Veldes neapmierinātību ar dzīvi vairoja rezultāts Eiropas PGA turnīra pirmajās 18 bedrītēs - 78 sitieni (+7 virs PAR).

 

„Mans mērķis ir noskaidrot, kur ir robežas,” pēc pieticīga starta „Volvo Masters” pirmajā kārtā teica 39 gadus vecais De Velde. „Ja mēs pieņemam, ka dāmas var spēlēt mūsu sacensībās, tad loģiski, ka mēs to varam darīt viņējos turnīros.”

 

De Velde uzsvēra, ka nejoko, un pēc pieteikuma aizpildīšanas mēģinās iekļūt to dāmu vidū, kuras no 3. līdz 6.augustam par „British Open” titulu cīnīsies „Royal Lytham” laukumā. „Royal and Ancient Golf Club” nesen nolēma atļaut dāmām nākamgad cīnīties kungu „British Open” kvalifikācijā.

 

Dāmu „British Open” rīko Dāmu Golfa savienība (LGU), un prestižā turnīra noteikumos ir rakstīts, ka LGU organizētajās sacensībās var piedalīties tikai sieviešu dzimuma spēlētājas. Arī tās, kas par dāmām kļuvušas pēc dzimuma maiņas operācijas. LGU amatpersona Andy Salmon ceturtdien apliecināja, ka noteikumus nav plānots mainīt.

 

Savulaik Ryder kausā spēlējušais Barry Lane prātīgi piebilda, ka tas būtībā nozīmētu dāmu golfa beigas, ja dāmu turnīra kvalifikācijai pieteiksies 100 kungu. Savukārt De Velde saka, ka nav seksists, taču nevar pieņemt pašreizējo situāciju par normālu.

 

De Veldem „British Open” ir nācies piedzīvot smagu vilšanos – 1999.gadā viņš pirms pēdējās bedrītes izspēles bija līderis ar trīs sitienu pārsvaru, taču palaida to vējā, un pārspēlē palika zaudētājos.

Pēdējās izmaiņas , 28.10.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē