Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Blēdības arī tūrē

Vairāk nekā puse kediju ASV PGA tūrē ir bijuši aculiecinieki spēlētāju rīcībai, kas būtu kvalificējama kā krāpšanās. Ar saviem novērojumiem, cik bieži blēdības tūrē sastopamas, 50 kediji dalījās "Golf Magazine" janvāra numurā.

Krāpšanos savām acīm vismaz reizi ir redzējuši 54 procenti aptaujāto kediju. Blēdību skaitā ir tāda rīcība, kā rafa plicināšana ar vudu, bet sitienam vēlāk tiek izvēlēts 9.dzelzis. Vai arī bumbiņas marķēšanas rezultātā ripinājuma distance mēdz sarukt par pāris collām.

Daļa kediju gan atzīst, ka uz grīna spēlētāji bieži vien ir vienkārši nevērīgi, piemēram, novietojot marķieri. Arī noliekot bumbiņu pie marķiera, spēlētājs nereti vērīgāk seko marķējuma līnijas noorientēšanai pareizā virzienā, nevis tam, lai bumbiņu atliktu precīzi īstajā vietā.

Valdošais viedoklis ir tāds, ka labākajiem spēlētājiem reputācija ir absolūti tīra, un no golfa leģendām taisnoties ir nācies tikai Gary Player. Savukārt spēlētājam bez atpazīstama vārda ir grūtāk turēties pretim cilvēciskam kārdinājumam, ja negodīga noteikumu interpretācija palīdzētu saglabāt tūres karti uz nākamo gadu.

Taču visi aptaujātie ir vienisprātis, ka golfa pamatā ir uzticēšanās spēlētājam, ka viņa iesniegtais rezultāts ir patiess. Savukārt maldināt sevi ar domu, ka ir iespējams tikai vienu vienīgo reizi pārkāpt noteikumus, labāk nevajag, jo šādi ieradumi ir ļoti lipīgi.

Pēdējās izmaiņas , 29.12.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē