Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules reitingos zūd šaubas

Līdz ar Ziemeļkorejas līdera Kim Jong-Il pārcelšanos uz mūžības fērvejiem droši var uzelpot pasaules labākie golferi, jo viņu izcilībai patiesi vairs nav konkurentu. Vadoņa bēru dienā daudzi atcerējās noslēpumos tītās valsts oficiālo propagandu, kas Kim pierakstīja 11 hole in one vienā atsevišķā raundā.

Kā zināms, Kim 1994.gadā "Pyongyang Golf Course" 18 bedrītes izspēlēja ar 34 sitieniem jeb -38 zem PAR. Kādēļ 7041 metru garajā laukumā dārgajam vadonim dažās bedrītēs tomēr nepietika ar vienu sitienu, viņš vairs nevienam nepastāstīs. Iespējams, šādas likstas tobrīd 54 gadus veco golfa ģēniju piemeklēja tādēļ, ka viņš nūjas bija ņēmis rokās pirmo reizi.

Ja kāds vēlas apšaubīt Kim izcilību golfā, tad jārēķinās, ka viņa debijai esot sekojuši 17 miesassargi. Starp citu, bērdijs bija nelaiķa sliktākais rezultāts kādas bedrītes izspēlē.

Ja vien Kim nebūtu tik aizņemts valsts lietās, viņš ikvienam profesionālim būtu varējis parādīt, kā golfs spēlējams. ASV PGA tūrē labākais profesionālim reģistrētais rezultāts ir par 21 sitienu sliktāks nekā sirdstrieku piedzīvojušajam izcilniekam.

Nākamajā gadā Luke Donald vai Tiger Woods tāda potenciāla konkurenta, nudien, vairs nebūs.

Pēdējās izmaiņas , 28.12.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē