Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Donald vēsturiskais triumfs

Par unikāla sasnieguma autoru nedēļas nogalē kļuva Luke Donald - "Dubai World Championship" gūtā 3.vieta ļāva anglim kļūt par pirmo golferi, kas spējis vienā sezonā izcīnīt pirmo vietu naudas balvu listē gan ASV PGA tūrē, gan Eiropas tūrē.

Pēc nebijušā panākuma Donald sacīja, ka viņa piemērs varētu pamudināt ne vienu vien spēlētāju pārskatīt treniņu programmu, lai vairāk laika veltītu īsajai spēlei, nevis centieniem aizsist bumbiņu pēc iespējas tālāku distanci.

"Nešaubos, ka kādi golferi ir sekojuši manai spēlei un konstatējuši, ka nav jāsit 100 jūdžu. Golfā ir kas vairāk par lielu distanci. Labprāt sistu tālāku distanci, taču man jāattīsta tas talants, kas man ir," teica Donald. "Es pierādīju, ka ar labu un pastāvīgu īso spēli un labu ripināšanu būs labs gads neatkarīgi no visa cita. Protams, vienmēr ir iespējas kļūt labākam - tas ir mūsu sporta veida un dzīves skaistums," piebilda 34 gadus vecais spēlētājs.

Donald šosezon uzvarēja WGC "Accenture" match-play čempionātā , BMW PGA čempionātā, "Scottish Open" un "Disney Classic". Faktu, ka viņa īpašumā vēl nav nevienas "Major" uzvaras, Donald uzskata par aizraujošu izaicinājumu nākamajai sezonai.

Lūk, kāda ir Donald īsa sezonas bilance 25 turnīros - četras uzvaras, 19 reizes TOP 10, trīs tālākas vietas TOP 20 un divi nepārvarēti kati. Eiropas tūrē nopelnīti 5 323 400 eiro, ASV PGA tūrē - 6 683 214 dolāri.

"Dubai World Championship" Donald 3.vietu ieguva ar četros raundos iespētu -16 zem PAR, atpaliekot trīs sitienus no uzvarētāja spāņa Alvaro Quiros. Šonedēļ Donald noslēgs sezonu ar dalību "Australian Masters".

Uz Eiropas tūrē sezonas finansiāli veiksmīgākā spēlētāja lauriem pretendēja arī Rory McIlroy, taču viņam Dubaijā bija vajadzīga uzvara, kas rokā nedevās. Viņš dalīja 11.vietu, taču ne bez veselības problēmu izraisītu likstu ietekmes. Sākotnēji par vienkāršu spēku izsīkumu uzskatītais golfera stāvoklis izrādījās Denga drudža izraisīts, un ziemeļīrs ļāvis noprast, ka tropiskās kaites dēļ atteiksies no sezonas noslēguma turnīra Taizemē.

"Race to Dubai" (Eiropas tūres Order of Merit)

ASV PGA tūre (Order of Merit)

Pēdējās izmaiņas , 12.12.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē