Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Astoņi projekti

No sākotnēji iesniegtiem 24 projektiem 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu golfa laukuma būvēšanai ir atlikuši astoņi pretendenti, kuru vārdi raksturo notikuma mērogu. Tom Doak, Gil Hanse, Martin Hawtree, Robert Trent Jones II, Jack Nicklaus un Annika Sorenstam, Greg Norman un Lorena Ochoa, Gary Player, kā arī Peter Thompson un Ross Peret.

Atšķirībā no citiem olimpiskajiem objektiem golfa laukumu projekti nav pieejami personām no malas. Visi pieteikumu iesniedzēji ir parakstījušies, ka ievēros absolūtu konfidencialitāti un nesniegs komentārus, rakstīja "Golfweek".

Arhitekta honorārs nebūs arguments, kas ietekmēs uzvarētāja noteikšanu. Jau iepriekš bija zināms, ka par uzvarētāju pasludinātā projekta autori saņems 300 000 dolāru. Tā ir visai necila summa tāda līmeņa golfa arhitektūras zvaigznēm, kas minētas iepriekš, tātad motivācija cīņā par olimpisko projektu ir pavisam cita.

Golfa domas ģēnija dzirksts olimpiskā laukuma plānošanā noteikti būs vajadzīga, jo izvēlētā vieta netālu no olimpiskā ciemata ir ar plakanu reljefu, turklāt celtniecībā būs jārēķinās, ka dabas lieguma dēļ nekādi lielie zemes bīdīšanas darbi netiks pieļauti.

Četri atlikuši kandidāti ir akadēmiski golfa laukumu arhitekti (Doak, Hanse, Hawtree un Jones), bet pārējos četrus projektus pārstāv bijušie golfa spēles profesionāļi (Nicklaus, Norman, Player, Thomson), kuri izveidojuši pasaules līmenī par izciliem atzītus golfa laukumu dizaina uzņēmumus.

Ir pārstāvēti arī dažāda dizaina stila piekritēji, tostarp tādi absolūta dabiskuma piekritēji kā Doak un Hanse. Tajā pat laikā rīkotāji var izvēlēties arī kādu arhitektu ar pasaules slavu golfa laukumā guvušu vārdu, kas liks skaļāk izskanēt arī olimpiskā laukuma nosaukumam. 

Tehnisko jautājumu iztirzāšana Rio turpināsies decembrī, bet uzvarētāja paziņošana gaidāma janvārī.

Pēdējās izmaiņas , 08.12.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē