Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Vētīs jauniešu izredzes

Tāpat kā daudzos citos sporta veidos, arī golfā jārēķinās ar faktu, ka arvien jaunāki spēlētāji pretendē kļūt par profesionāļiem. Tendences ir līdzīgas vairākos sporta veidos, kur paveras iespēja pelnīt lielu naudu. Tādēļ decembrī īpaši šim jautājumam veltītā un LPGA rīkotā forumā Ņujorkā piedalīsies NHL un NBA augstākās amatpersonas, kā arī tenisa un citu sporta veidu profesionāļu organizāciju vadītāji.

Piemēram NBA jaunajā kolektīvajā darba līgumā ir punkts, kas liedz jaunajam basketbolistam spēlēt līgā, līdz paiet viens gads kopš viņa vecumam atbilstoša klase ir beigusi vidusskolu.

LPGA līdz šim nav bijis vienotas taktikas par 18 gadiem jaunāku spēlētāju uzņemšanu tūrē. Tas tika ļauts 17 gadus vecajai Aree Song, bet tikpat vecajai Morgan Pressel, kura dāmu "US Open" piekāpās tikai uzvarētājai, ieteica pagaidīt.

Michelle Wie nule kā par profesionāli kļuva 15 gadu vecumā, taču uzskata, ka LPGA viņa pilnvērtīgi varēs pievienoties tikai pēc vidusskolas beigšanas un savas 18. dzimšanas dienas.

Ideju rīkot forumu LPGA komisāre Carolyn Bivens skaidroja ar vēlmi tikties visu ieinteresēto sporta veidu pārstāvjiem un apspriest visiem zināmās problēmas. Foruma dienaskārtībā ir diskusijas par sporta stratēģiju, jauno sportistu vajadzībām, nemitīgās ceļošanas ietekmi un pakļautību lielai masu mediju interesei.

Bivens uzskata, ka gados jaunu sportistu vēlme startēt profesionāļu konkurencē kļūs tikai lielāka, taču viņa nesteidzas solīt lielu pretimnākšanu apņēmīgajām golferēm. Galvenais esot nodrošināt, lai jaunās profesionāles "nesadegtu", un spētu spēlēt tūrē arī 35 un 40 gadu vecumā.

Forumā, kas paredzēts 7.decembrī, spriedēju vidū būs NBA komisārs David Stern, NHL komisārs Gary Bettman, kā arī Larry Scot, kurš ir Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) priekšsēdētājs. Kopumā būs pārstāvētas 15 dažādas profesionālās līgas un sporta organizācijas.

Pēdējās izmaiņas , 03.11.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē