Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Rio konkurss

Jau pirms ilgāka laika kļuva zināms, kur atradīsies 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu golfa laukums, taču kāds īsti tas būs, taps skaidrs tikai pēc arhitektiem izsludinātā starptautiskā konkursa. Izredzes uzvarēt konkursā ir tikai arhitektiem un kompānijām, kas jau guvuši pieredzi golfa laukumu būvē.

Rio olimpiskajam 18 bedrīšu golfa laukumam jātop gatavam pietiekami laicīgi, lai paspētu aizvadīt arī pārbaudes turnīru, bet pēcolimpiskajā dzīvē tam jābūt piemērotam arī sociālam golfam un jaunatnes iesaistīšanai sportā. Būtiski ir arī ekoloģijas jautājumi, jo laukumam izvēlēta aizsargājama dabas teritorija Marapendi netālu no olimpiskā ciemata.

Arhitektu konkursā uzvarētāju noteiks žūrija, kurā būs pārstāvēta Starptautiskā Golfa federācija, olimpisko spēļu rīcības komiteja, Riodežaneiro pašvaldība un olimpiskā golfa konsultatīvā komiteja. Konkursa uzvarētājs iegūs tiesības uz laukuma projekta izstrādāšanu par fiksētu samaksu - 300 000 dolāru.

Plānots, ka uz olimpisko golfa laukumu varēs tikt gana ātri, jo tas būs izvietots septiņus kilometrus no mediju centra un piecus kilometrus no sportistu mītnēm. Pēc olimpiskajām spēlēm laukumu pārvaldīs privāts operators.

Līdz 8.novembrim konkursa rīkotāji jau paziņos pretendentus, kas iekļūs otrajā kārtā, un varēs detalizēti iepazīstināt ar saviem projektiem. Uzvarētāja nosaukšana plānota 23.decembrī.

Pēdējās izmaiņas , 28.10.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē