Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Austrija par vienkāršāku dzīvi

Nākamā gada 1.janvārī stāsies spēkā Eiropas Golfa asociācijas (EGA) jaunie handikapa uzskaites noteikumi, taču ne visas nacionālās federācijas piekrīt jaunajiem uzstādījumiem, kas padara golfa spēlēšanu par daudz matemātiskāku procesu. Austrija jauno sistēmu nepieņems, jo uzskata, ka sarežģītie aprēķini aizbiedēs daļu spēlētāju.

Ja HCP sistēma veicinās 10 procentu golferu sportisko rezultātu izsaugsmi, to neatsvērs milzu birokrātiskie sarežģījumi pārējiem 90 procentiem spēlētāju, uzskata Austrijas Golfa federācijā (OGV).

Pirms noraidīt EGA jauno HCP reglamentu, Austrijā veica golfa klubu un golferu aptaujas, kas ar 80-95% negatīvu atbilžu īpatsvaru krasi apliecināja iebildumus pret jaunās sistēmas ieviešanu. Līdz ar to, nevēloties darboties pretrunā savu biedru interesēm, OGV neparakstīs EGA HCP licences līgumu. Austrieši ir gatavi uz kompromisu tikai tiktāl, ka EGA HCP sistēmu varētu attiecināt vienīgi uz meistarīgākās 1.grupas golferiem (HCP 4,4 un labāks).

OGV arī aicina EGA darbā iekļaut pēc iespējas vairāk nacionālo federāciju pārstāvju, lai gūtu patiesu ieskatu dažādās valstīs valdošos viedokļos. Eiropas organizācijai tiek atgādināts, ka tā ir uzurpējusi tiesības dēvēt sevi par handikapu pārraudzības organizāciju.

Austrijā veiktās aptaujas apliecina vēlmi atstāt nacionālajām federācijām ievērojamas tiesības variēt handikapu sistēmu atkarībā no vietējiem apstākļiem. Vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto par pārāk sarežģītu un neizprotamu uzskata ikgadējo handikapa pārskatīšanu sezonas beigās, kā arī tikpat lielu noraidījumu izpelnījās nostādne uzskatīt par neaktīvu handikapu spēlētājiem, kas izspēlējuši tikai trīs vai mazāk HCP uzskaitāmus raundus.

Turklāt Austrijā pārliecinājušies, ka, atsakoties no sarežģījumiem HCP sistēmā, viņi piesaista spēlētājus no kaimiņvalsts Vācijas, kur arī netrūkst neapmierināto, jo vidusmēra golferim handikapa aprēķina sistēma kļūst neizprotama, un spēlētājiem rodas sajūta, ka viņi piedalās kādā loterijā.

Laukuma novērtējuma (Course rating) iekļaušana handikapa aprēķinos padara neiespējamu veikt aprēķinus bez tehniskas palīdzības, un rada liekus sarežģījumus, uzskata OGV. Kāds Austrijas golfa laukuma ģenerālmenedžeris ar 12 gadu stāžu apgalvo, ka pēc CR un sloupa ieviešanas dalībnieku skaits turnīros samazinās, jo golferi nevēlas piedalīties sacensībās ar nosacījumiem, kurus paši neizprot.

Cik noprotams, tas arī ir austriešu galvenais vēstījums - jo sarežģītākā būs HCP sistēma, jo mazāk golferu spēlēs HCP turnīros.

EGA attiecības ar Austrijas federāciju tikmēr turpinās diplomātiski vēsā tonī, vienam norādot uz otra nevēlēšanos sadarboties un izprast lietas patiesos apstākļus. Austrieši aicina arī citas nacionālās federācijas nepieļaut HCP sistēmas arvien tālāku sarežģīšanu un līdz ar to golferu atsvešināšanu no spēles.

EGA HCP reglaments (projekts)

Pēdējās izmaiņas , 25.10.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē