Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunas iespējas

Fundamentālais jautājums, kādēļ Latvijas golferi līdz šim bijuši tik piesardzīgi hole in one balvu gūšanā, noskaidrojies līdz ar R&A amatiera statusa noteikumu jaunās redakcijas nākšanu dienasgaismā. Godīgie amatieri pacietīgi gaidīja, līdz R&A atcels ierobežojumus hole in one balvām, lai pēc lielā veiksmes brīža nenāktos zaudēt savu statusu, un beidzot būs sagaidījuši. 

Jaunajā noteikumu redakcijā, kas stāsies spēkā 2012.gada 1.janvārī, R&A atkāpjas no pašlaik spēkā esošās prasības amatieriem arī hole in one balvas saņemšanā ievērot 500 mārciņu limitu, vai arī rēķināties ar amatiera statusa zaudēšanu.

Amatiera statusa noteikumu jaunā redakcija paredz iespēju golferim amatierim saņemt hole in one balvu, kuras vērtība pārsniedz 500 mārciņu. Taču šādam hole in one jābūt veiktam raunda izspēlē, nevis šaubīgos konkursos vai sitienu sērijās.

Lūk, kā tiks reglamentēti hole in one no 1.janvāra: “Golferis amatieris par golfa raunda izspēlē iesistu hole in one drīkst pieņemt balvu, tostarp balvu skaidrā naudā, kas pārsniedz 3-2a noteikumā paredzēto limitu [500 mārciņu].

Piezīme: Hole in one jābūt iesistam golfa raunda izspēles laikā, un tam jābūt gadījumam šajā raundā. Atsevišķi daudzkārtējas pieteikšanās konkursi, kā arī konkursi, kas nenotiek golfa laukumā (piemēram, treniņlaukumā vai uz golfa simulatora) un ripināšanas konkursi neatbilst šim nosacījumam, un tajos ir spēkā 3-1 un 3-2a noteikumos paredzētie ierobežojumi."

Jaunajā noteikumu redakcijā arī svītrots aizliegums amatierim mainīt iegūto balvu pret naudu.

R&A atzīst, ka mūsdienās amatierisma ideja nav tik spoža kā senākos gados, taču ar USGA panākta vienošanās, ka tiks saglabāta būtiskā atšķirība starp amatieru un profesionālo golfu, jo pretēja rīcība nebūtu mūsdienu spēles interesēs. Amatiera statusa noteikumiem jāidvesmo golferus koncentrēties spēles izaicinājumiem un no tiem neatņemami izrietošiem atlīdzinājumiem, nevis materiāla labuma gūšanai, atgādina R&A.

Jaunajā noteikumu versijā arī uzsvērts, ka amatiera statusa nosacījumi jāievēro tiklab sacensību golfā, kā arī brīvā laika atpūtas spēlēs.

Pēdējās izmaiņas , 13.10.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē