Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunais gads sācies

Kamēr šaipusē pēdējās lapas koku zaros vēl tikai gatavojas neizbēgamajam kritienam, citviet jau ir sākusies 2006.gada sezona. Ar brita David Howell uzvaru svētdien Ķīnā noslēdzās pirmais "Champions" turnīrs. Tiger Woods Eiropas PGA tūres jaunās sezonas pirmajos mačos finišēja otrais. Dienu vēlāk tūres vadība paziņoja nākamās sezonas jaunumus.

Eiropas tūrē nākamajā, jeb, pareizāk sakot, nu jau pašreizējā sezonā paredzēti trīs jauni turnīri un divas līdz šim nebijušas sacensību vietas. Pirmais no debijas mačiem tika aizvadīts Šanhajā, bet vēl debitantu lomās būs "The Royal Trophy" Taizemē (7.-8.janvārī) un "Abu Dhabi Golf Championship" (19.-22.janvārī) Apvienotajos Arābu emirātos.

"The Royal Trophy" būs Raidera kausa izcīņai līdzīgs turnīrs, kur labākie eiropieši cīnīsies ar spēcīgākajiem Āzijas golferiem. Pēc deviņu gadu pārtraukuma Eiropas PGA tūres kalendārā atgriežas "Austrian Open", kas notiks "Fontana Golf Club" (8.-11.jūnijā).

Kopumā Eiropas PGA kalendārā ir 50 turnīru, no kuriem kā parasti vislielāko vērību izpelnīsies četri "Major". Pirmais no tiem - "US Masters" - risināsies 6.-9.aprīlī "Augusta National" laukumā, kur Woods centīsies paturēt titulu vēl uz gadu. Tāpat čempiona godā viņš uzsāks "British Open", kas notiks 20.-23.jūlijā "Royal Liverpool Golf Club".

"US Open" būs 15.-18. jūnijā Ņujorkas štatā "Winged Foot Golf Club", kur īpaša vērība būs pievērsta čempionam jaunzēlandietim Michael Campbell. Phil Mickelson 17.-20.augustā Ilinoisā "Medinah Country Club" pretendēs uz vēl vienu titulu "US PGA Championship"

PGA Eiropas tūres izpilddirektors George O'Grady ir pārliecināts, ka turnīru kalendārā pietiek, un tos vajag prātīgi sarindot, lai, konkurējot ar ASV PGA tūri, spētu piesaistīt labākos spēlētājus.

30 gadu vecais Howell pēc "Sheshan International Golf Club" gūtās karjerā trešās uzvaras Eiropas tūrē pakāpās uz 13.vietu pasaules rangā. Līdz ar to viņš tur ir otrais labākais no eiropiešiem, atstājot priekšā tikai sestās vietas īpašnieku Sergio Garcia.

Pēdējās izmaiņas , 14.11.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē