Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunas iespējas

No nākamā gada uz valsts finansējumu varētu pretendēt arī privātpersonu dibinātās sporta skolas, paredz valdībā vērtējams noteikumu projekts. Ja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rosinātās izmaiņas stāsies spēkā, tas pavērs plašākas iespējas līdz šim tālāk no valsts atbalsta tālāk stāvējušiem.

Pašlaik spēkā esošā kārtība paredz, ka uz valsts dotāciju profesionālās ievirzes izglītības programmās var pretendēt tikai akreditētas pašvaldību iestādes, turklāt finansējumu piešķir, ņemot vērā audzēkņu skaitu attiecīgajā programmā. IZM rosina paredzēt, ka no 2012.gada 1.janvāra uz valsts finansējumu var pretendēt arī privātpersonu dibinātās profesionālās ievirzes izglītības iestādes.

Pusi no dotācijas apmēra noteiks pēc audzēkņu skaita iestādē, bet pārējos 50% - pamatojoties uz programmas īstenošanas rezultatīvajiem rādītājiem no mācību treniņu ceturtā apmācības gada līdz augstākās sporta meistarības grupām, piemērojot noteikumu projektā noteiktos koeficientus un formulas

Noteikumos paredzēti arī kritēriji, kas tiks ievēroti, aprēķinot mācību treniņu grupām nepieciešamo finansējumu. IZM uzskata, ka finansējuma apjomam ir jābūt atkarīgam arī no rezultativitātes kritērijiem.

Tāpat paredzēts, ka noteiktos gadījumos IZM būs tiesības pārtraukt vai samazināt piešķirtās dotācijas izmaksu, aizkavēt nākošā mēneša finansējumu, pieprasīt jau pārskaitītā finansējuma atmaksu vai grozīt finansējuma apmēru. Plānots, ka piešķirtās dotācijas izlietošanu kontrolēs arī Izglītības kvalitātes dienests.

Latvijā pašlaik ir 65 akreditētas profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes, kurās trenējas 27 019 bērni un jaunieši 37 sporta veidos un 1035 treneri, kā arī privātās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes.

Pēdējās izmaiņas , 31.08.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē