Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Rauza Latvijas Pļavu golfa čempions

Par Latvijas Pļavu golfa čempionu sestdien "Reiņa trasē" kļuva Gundars Rauza, kurš uzvarēja arī finālposmā, pārspēlē pieveicot Ingaru Matisonu. Pirms pēdējā posma uz pretenzijas uz titulu bija trim pretendentiem.

Situācija čempionāta kopvērtējumā pirms pēdējā posma liecināja, ka vairāk nekā 80 spēlētāju konkurencē, kas šogad piedalījušies kādā no posmiem, par čempiona titulu var cīnīties trīs spēlētāji – Gundars Rauza, Ingars Matisons un Gvido Budreiko. Tā kā Budreiko uz sacīkstēm nebija ieradies, finālam cienīgu spriedzi uzturēja Rauza un Matisons, kuri 18 bedrīšu izspēli pabeidza neizšķirti - pa 79 sitieniem.

Pēc pļavu golfa tradīcijām, neizšķirta gadījumā, uzvarētājs tiek noskaidrots pārspēlējot vienu bedrīti. Pārspēlē "Reiņa trases" 9. bedrītē savu pieredzi un meistarību apliecināja Gundars Rauza no Gulbenes, kas kļuva par uzvarētāju 10.posmā, aiz sevis atstājot Ingaru Matisonu no Valmieras un Māri Zaķīti no Siguldas (81 punkts).

Rauza 13. Latvijas Pļavu golfa čempionāta kopvērtējumā labākajos septiņos no desmit posmiem ieguva 337 punktus. Otrajā vietā kopvērtējumā Ingars Matisons (331 punkts), bet trešajā vietā - Gvido Budreiko (330 punkti). Kopvērtējuma ceturtajā vietā  - Kristaps Matisons (309 p.), piektajā - Jānis Ciaguns (286 p.), bet olimpisko sešinieku noslēdz Ziedonis Lazdiņš ar 277 punktiem.

Dāmām uzvaru 10.posmā izcīnīja "Reiņa trases" pārstāve Anda Sproģe (85 punkti), otrajā vietā Līva Legzdiņa (93 punkti), bet trešajā vietā – Dace Ozoliņa (94 punkti) no Rojas.

12. Latvijas Pļavu golfa čempionātā dāmām kopvērtējumā uzvarēja Daiga Matisone (332 punkti), otrajā vietā Dace Ozoliņa (189 p.), bet trešajā vietā Līva Legzdiņa (147 punkti).

Paralēli Pļavu golfa čempionātam norisinājās "Pohjola Open" 9.posms, kurā uzvaru HCP neto spēlē izcīnīja Andrejs Rozefelds no Rojas, bet tuvāko sitienu pie karodziņa uz 9. bedrītes uzsita Anda Sproģe.

Kopumā aizvadītajos desmit posmos vismaz reizi sacensībās piedalījies 81 dalībnieks, tajā skaitā 15 dāmas un 12 spēlētāji, kas golfu uzsāka spēlēt šogad. Sacensību organizatori izsaka lielu pateicību visiem spēlētājiem, par piedalīšanos čempionāta, bet īpaši sacensību atbalstītājiem – T/c “Valleta”, atpūtas kompleksam “Avoti” un “Vecgulbenes muižai”.

Lai gan 13. Latvijas Pļavu golfa čempionāts ir noslēdzies, pļavu golfa sacensības ar to nebeidzas. Sestdien, 3.septembrī, Valmierā notiks Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu kausa izcīņa, "Avotu" kausa 3.posms un "Ballantines" kauss. 10.septembrī Rojā notiks Kurzemes kausa 3.posms, bet tajā pašā dienā “Siltajos” – Gulbenes novada kauss.  

Informāciju sagatavoja
Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 27.08.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē