Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Dēla uzvara pret tēvu

Par tīri ģimenisku pasākumu svētdien izvērsās uzvarētāja noteikšana "Arclinea" Latvijas match-play čempionātā, kur savu pirmo lielo sezonas uzvaru beidzot varēja svinēt Kārlis Broders. Cīņa par titulu izvērsās ne tikai intriģējoša, bet bija arī augstas klases demonstrējums, jo pēc mača pusceļa zem PAR nospēlēja gan čempions, gan viņa pretinieks.

Mārcim Broderam gandrīz izdevās uzvarētāja noteikšanu atlikt līdz 18.bedrītes izspēlei, tomēr uz 17.grīna Kārļa puteris paklausīgi ieripināja pusotrmetrīgu bērdija putu, un tēva potenciālajam PARam vairs nebija nozīmes. Rezultātam kļūstot 2&1, sāncenši paspieda viens otram roku (skat. Dienas foto), un cīņa bija galā.

Mirkli pirms tam uz 17.grīna beidzās cīņa arī par 3.vietu, kurā Jānis Spalviņš uzveica Kristapu Krištopanu. Savukārt dāmu konkurencē Anna Diāna Švanka finālā uzvarēja Danu Zālīti, bet turnīra galvenā favorīte Linda Dobele dziedējamas rokas vainas dēļ jau pēc pirmās kārtas uz laiku pret savu gribu palika tikai līdzjutējos.

Kārlis uzvarētāja uzrunā ne tikai pateicās vecākiem, īpaši šoreiz izceļot tēvu, bet arī sprieda, ka diez vai kļūtu par čempionu, ja iepriekš Spalviņš nebūtu pārspējis Dāvi Pukstu. Pēc aculiecinieku teiktā, Spalviņš pret galveno favorītu galotnē parādījis īstu 'never die' attieksmi, un pēc vairākiem fantastiskiem sitieniem pirmajā pārspēles bedrītē ticis pie uzvaras.

Visa turnīra gaitā Kārlis tikai četras reizes sitis ar draiveri, kas kļuvis neklausīgs, taču citas nūjas nelika vilties, un finālā otro deviņnieku ļāva nospēlēt zem PAR.

Ja godalgoto vietu ieguvēji visās turnīra kategorijās bija zināmi vēl pirms apbalvošanas ceremonijas sākuma, tad "Turkish Airlines" biznesa klases lidojumu uz Dubaiju izlozēja, piedaloties visiem golferiem, kas turnīrā izcīnīja vismaz vienu uzvaru. No lielās rezultātu kartīšu kastes laimīgā roka izvilka pierakstu ar Santas Pučes vārdu, taču  vismazāk tas laikam izbrīnīja veiksminieces mazo meitiņu, kura jau iepriekš bijusi droša par braukšanu uz Dubaiju.

'Uzlecošās Zvaigznes' kausu izcīnīja Armands Puče, uzvarot gandarījuma turnīrā, kur cīņu turpināja pirmajā kārtā zaudējušie dalībnieki, kam galvenā balva bija "Alfa Romeo" uz nedēļu.

Turpretim dažādas peripetijas turnīrā pārcietušais Aigars Pērkums kļuva par „Miele” Izaicinājuma kausa un kafijas automāta ieguvēju. Uzvara šajā kategorijā vienlaicīgi nozīmēja arī iegūtu 15.vietu kopvērtējumā.

Pēc turnīra dalībnieki spieda roku sacensību iniciatoram un virsrīkotājam Marekam Nemmem, mudinot arī nākamgad noorganizēt tikpat lielisku pasākumu. Iespējams, spēlēt gribētāju tajā būs vēl vairāk, jo daudzie finālu skatītāji ne tikai mielojās ar dažādiem pavāru radītiem gardumiem un vīnu, bet arī izmēģināja roku "Ozo" pro Artūra Krukova vadītajos konkursos golfa iesācējiem.

Pēdējās izmaiņas , 21.08.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē