Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Klāt gada neprognozējamākā izrāde (2)

Līdz ar nedēļas beigu iestāšanos pienācis laiks izšķirošajām un visintriģējošākajām spēlēm "Arclinea" Latvijas match-play čempionātā, kur piektdien paliks astoņi pretendenti uz uzvaru, bet visi pārējie dalībnieki turpinās pretendēt uz citām iespaidīgām balvām.

Astoņi visaugstāk izliktie spēlētāji, izlaiduši pirmās trīs kārtas, piektdien beidzot dosies laukumā. Daži favorīti gaidīšanas spriedzi nav izturējuši un īsi pirms izšķirošajām cīņām savu dalību atsaukuši, tomēr palikuši 14 golferi, kas cīnīsies par vienu no trim Latvijas "Major" – match-play čempiona kausu un godu.  

Lai pirmajā reizē vieglāk izprastu nākamo cīņu sistēmu un nozīmību, tālāk var iepazīties ar organizatoru atgādinājumu par turpmāko izspēļu sistēmu.

"Miele" Izaicinājuma kauss

Dalībnieki, kas pārvarēja augusta sākumā pirmo kārtu, bet kādā no cīņām tomēr piedzīvojuši zaudējumu un nav iekļuvuši TOP 16, turpina cīņu par "Miele" Izaicinājuma kausu un gana iespaidīgu balvu – "Miele" kafijas automātu. Tā kā cīņā par šo trofeju iesaistīsies 24 spēlētāji, viņiem sestdien spēle notiks grupās. Tas nozīmē, ka vienā mačā match-play formātā savstarpēji cīnīsies vairāk nekā divi spēlētāji (ja neierašanās gadījumā grupā būs palikuši tikai divi spēlētāji, viņi spēlēs klasiskā match-play formātā).

Katras bedrītes uzvarētājs saņem 6 punktus, 2.vietas ieguvējs - 4 punktus, 3.vietas ieguvējs - 2 punktus, bet 4. vietas ieguvējs - 0 punktu. Ja vairāki spēlētāji dala vietas, par tām saņemto punktu summa summējas un dalās vienādi uz attiecīgo spēlētāju skaitu. Piemēram, ja 2 spēlētāji dala 1.vietu kādā bedrītē, par pirmajām divām vietām pienākušos punktus 6+4=10 viņi sadala vienādi savā starpā, katram 10/2=5 punkti.

Rītdienas zvaigznes kauss

Visi turnīra dalībnieki, kas izkrituši pirmajā kārtā, turpina cīņu par Rītdienas zvaigznes kausu un balvām – gan "Alfa Romeo" automašīnu lietošanā uz nedēļu, gan "Masi" vīnu, kā arī piedalās cīņā par turnīra skaļāko balvu – lidojumu uz Dubaiju.

Dāmu kauss

Atsevišķā ieskaitē par Dāmu kausu cīņu sāka 16 golferes, bet galīgais visu vietu sadalījums būs zināms pēc divām sestdien un vienas svētdien aizvadītas spēļu kārtas.

Kurš lidos uz Dubaiju?

Pilnīgi visi sacensību dalībnieki, gan kungu, gan dāmu ieskaitē piedalās cīņā par ļoti iekārojamu balvu no "Turkish Airlines" – lidojumu biznesa klasē divām personām uz Dubaiju. Lai pretendētu uz vilinošo balvu, jāizcīna uzvara vismaz vienā spēlē, un to var izdarīt pat bez iziešanas laukumā, saņemot tehnisko uzvaru pret neesošu vai izstājušos spēlētāju. Laimīgais balvas ieguvējs tiks izlozēts apbalvošanas ceremonijā pēc finālmača. Pretendentiem jāpatur prātā, ka balvu varēs saņemt tikai personiski notikuma vietā un izlozes brīdī - pretējā gadījumā izlozēs nākamo patiesā labuma guvēju. 

Starta laiki

Ir publicēti precīzi starta laiki sestdienas rīta sesijai. Pēc tās, sākot no plkst.12.30, izspēlēs pēcpusdienas sesiju, un tajā flaiti startēs pēc tam, kad būs izspēlētas iepriekšējās spēles un ieturētas pusdienas. Tādēļ pēcpusdienai ir zināms vien provizoriskais plānotais starta laiks.

Precīzi starta laiki jau ir noteikti svētdienai, bet vēl nav zināmi konkrēti spēlētāji, kas attiecīgajos laikos startē. Taču ir norādīti maču numuri, un spēlētājam pašam turnīra tabulā jāizseko, kāds ir viņa spēles numurs svētdien, un tādējādi jāuzzina savs starta laiks.

"Arclinea" Latvijas match-play čempionātu kopā ar Latvijas Golfa federāciju rīko interjera dizaina salons "Trentini", lidsabiedrība "Turkish Airlines", virtuves tehnikas ražotājs "Miele" un automašīnu "Alfa Romeo" izplatītājs Latvijā "Auto Brava".

Turnīra tīkls

Pēdējās izmaiņas , 20.08.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē