Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiskais seminārs Rojā

Latvijas novadu skolu sporta skolotāji no 15. līdz 17.augustam Rojā piedalīsies daudzpusīgā olimpiskajā seminārā, lai labāk iepazītu golfu un saviem audzēkņiem vēlāk sniegtu vispusīgu priekšstatu par sporta veidu, kas 2016.gadā atgriezīsies Riodežaneiro olimpisko spēļu programmā.

Ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) programmas „Olimpiskā solidaritāte” atbalstu organizētajā seminārā „Nāc un iepazīsti golfu” iesaistīsies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Golfa federācijas vadošās amatpersonas, būs piesaistīti augstas kvalifikācijas speciālisti un reģionālo golfa klubu pārstāvji.

Plašajā semināra programmā paredzētas dažādas sportiskas un izglītojošas aktivitātes sporta pedagogu pilnīgākai izpratnei par golfu pasaulē un Latvijā, kā arī olimpiskās kustības vērtībām mūsdienu pasaulē. Semināra dalībnieki arīdzan iepazīs mūsdienīgus metodoloģiskus līdzekļus, kas efektīvi izmantojami jauniešu un viņu vecāku mērķtiecīgai motivācijai, sporta nodarbību kvalitātes uzlabošanai.

Sporta skolotāji darbosies gan Rojas golfa laukumā, gan apgūs speciālo SNAG (Starting New at Golf) inventāru un apmācības metodiku, kas ļauj vienkāršā un tajā pat laikā aizraujošā veidā ļoti efektīvi apgūt sporta veidā nepieciešamās pamatiemaņas. Lai darbotos programmā, skolēniem nav vajadzīgas priekšzināšanas golfa spēlē, un visa nepieciešamā apmācība bez maksas ir nodrošināta arī sporta skolotājiem.

Izmantojot SNAG inventāru, LGF pagājušajā mācību gadā sāka „GolfsABC” apmācības programmu, kuras noslēgumā Latvijas novadu skolu komandas maijā tikās kopīgos svētkos un lielu atsaucību guvušajās sacensībās „Viesturu” golfa laukumā.

Semināra dalībniekus sveiks LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis, LOK Goda prezidents Vilnis Baltiņš, LGF prezidents Vitauts Tučkus, kā arī Latvijas Olimpiešu kluba prezidents Raimonds Bergmanis. Neformālās sarunās ar savu skatījumu uz golfa iemiesotajām vērtībām iepazīstinās LOK ģenerālsponsora „Latvijas Mobilā Telefona” prezidents Juris Binde.

Pēdējās izmaiņas , 12.08.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē