Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Māra dala līderpozīcijas

Māra Puisīte pēc "Ozo Golf Club" aizvadītās pirmās kārtas piektdien izvirzījās "Latvian Open" dalītās līderpozīcijās, bet kungu konkurencē labākie no mājiniekiem Dāvis Puksts un Kārlis Broders 14 valstu spēlētāju turnīrā pagaidām dala 7.vietu. Turnīrā gan noieta tikai trešā daļa ceļa, tātad sasniegts pirmais starpfinišs.

Māra 18 bedrītes izspēlēja ar 73 sitieniem jeb vienu sitienu virs PAR, dalot 1.vietu ar tādu pašu rezultātu sasniegušo Izraēlas spēlētāju Hadas Libman. Trešā ar 74 sitieniem ir Beļģijā trenējusies Kazahstānas pārstāve Jamila Jaxaliyeva, bet pērnā gada "Latvian Open" čempione Krista Puisīte pēc pirmās kārtas ieņem 4.vietu ar 76 sitieniem.

Turnīra pirmais raunds apliecināja, ka galveno favorītu statusā dāmām ir Teksasas valsts universitātē golfa prasmes krājušās māsas Puisītes, kā arī Libman, taču viņām nopietnu konkurenci var radīt Jaxaliyeva. Laukumā jauno Kazahstānas golferi kedija lomā pavada tēvs, kurš pēc sniegto padomu skaita noteikti ir turnīra līderis. Turklāt visi padomi ir racionāli un līdzinās instrukcijām, taču šāda pieeja no rezultāta viedokļa izrādījusies visai efektīva.

Vīriešu konkurencē pēc spoži izspēlēta raunda par līderi kļuva ASV Rietumteksasas koledžā studējošais beļģis Mathias Boesmans, kam vadību nodrošināja 67 sitienu jeb -5 zem PAR rezultāts. Starp citu, pēc Boesmans teiktā, noprotams, ka Puisīšu zīmols ir atpazīstams Teksasas plašumos, jo beļģis interesējās, vai turnīrā "Ozo" spēlēs arī 'tās divas blondās māsas'.

Zem PAR (-1) nospēlēja arī soms Henrik Lahti, bet par diviem sitieniem no viņa atpaliek lietuvietis Kornelijus Baliukonis un cits Somijas golferis Jani Hietanen, kuri dala 3.vietu.

Labākajiem Latvijas spēlētājiem kungu konkurencē pirmajā kārtā neizdevās iekļūt līderu sešiniekā, taču Broders un Puksts pēc lieliskos laikapstākļos aizvadītās sacensību dienas ir tuvu tam ar rezultātu 76 sitieni (+4). Dāvim augstāku pozīciju liedza kļūmes divās bedrītēs (13. un 18.), kur pēc līdzīgas receptes tika atrasts gan ūdens, gan smiltis bunkurā. Savukārt Kārlis pēc ne tik veiksmīga sezonas sākuma tagad iepriecina ar labāku rezultātu, un tendence, cerams, turpināsies arī turpmākajās kārtās.

Pēc dažiem pēdējā brīža atteikumiem kļuva skaidrs, ka Latvijas golfa sezonas prestižākajā starptautiskajā amatieru turnīrā šogad piedalās 100 kungu un 21 spēlētāja dāmu ieskaitē. Pēc otrā raunda pēdējā kārtā svētdien cīņu turpinās 60 vīrieši un 18 sievietes, turklāt labākie gūs ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR).

"Latvian Open" notiek 17.reizi - sacensības risinās kopš 1995. gada, kad turnīrs vēl notika Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001. gadam "Latvian Open" uzvarētājus noteica "Viesturos", bet kopš 2002. gada - "Ozo Golf Club" laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 05.08.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē