Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Tuvojas nebijis "Open"

Atkārtots dalībnieku skaita rekords un līdz šim nepieredzēti daudz teicama handikapa golferu - tik lielisks "Latvian Open" piektdien sāksies "Ozo Golf Club" laukumā. Trīs brīnišķīgās sacensību dienās varēs redzēt 14 valstu augstas klases spēlētāju intriģējošas cīņas gan kungu, gan dāmu konkurencē.

Startam ir pieteikušies 105 kungi un 21 spēlētāja dāmu konkurencē, taču zinot, ka skaits ne vienmēr raksturo turnīra līmeni, ir vērts aplūkot pieteikumos norādītos handikapus. Pieciem kungiem, tostarp Dāvim Pukstam, ir plusa handikaps, bet vēl trijiem spēlētājiem ir HCP 0, un šajā trio iekļaujas arī Kārlis Broders. Ar iespaidīgāko HCP +2,9 ir pieteicies Austrālijas golferis Andrius Belkus.

Ar plusa handikapiem starta listē vēl ir lietuvietis Kornelijus Baliukonis, Beļģijas golferis Mathias Boesmans un austrālietis Michael Pearce. Divkārtējais "Latvian Open" čempions David Indriks (1999&2000), kurš pārstāv Lielbritāniju, un ne pirmo reizi Latvijā spēlējošais izraēlietis Asaf Cohen ir ar HCP 0, un daudz no viņiem neatpaliek vēl vairāki spēlētāji no Somijas, Itālijas un Turcijas.

Savukārt Kristai un Mārai Puisītēm kā vienīgajām plusa HCP īpašniecēm sīvākā sāncense dāmu cīņās solās būt skreča spēlētāja no Izraēlas Hadas Libman, kā arī Igaunijas un Kazahstānas golferes. Savu uzvaru 2009.gada "Latvian Open" noteikti nav aizmirsusi igauniete Annika Meos.

Kats ir paredzēts pēc otrā raunda 60 kungiem un 18 dāmām, plus dalītu vietu ieguvējiem.

“Latvian Open” šogad notiks 17.reizi – sacensības risinās kopš 1995. gada, kad turnīrs  vēl notika Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No  1998. līdz 2001. gadam “Latvian Open” uzvarētājus noteica “Viesturos”, bet kopš 2002. gada – “Ozo Golf Club” laukumā.

“Latvian Open” dalībvalstis: Anglija, ASV, Austrālija, Beļģija, Igaunija, Itālija, Izraēla,  Kazahstāna, Krievija, Latvija, Lietuva, Somija, Turcija, Zviedrija.

Pēdējās izmaiņas , 03.08.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē