Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules kauss Velsai

Velsas golferu duets aizvadītās nedēļas nogalē Portugālē izcīnīja Pasaules kausu, pāru spēlē apsteidzot zviedrus un līdzšinējos trofejas īpašniekus angļus. Nelāgo laika apstākļu dēļ Algarves dienvidu krastā notikušajā turnīrā izpalika pēdējās kārtas izspēle.

Uzvaru Velsai "Victoria Clube de Golfe" laukumā izcīnīja Stephen Dodd un Bradley Dredge, katrs nopelnot pa 700 000 dolāru. Komandu spēlē velsiešiem pēc 54 bedrītēm bija divu sitienu pārsvars pār Zviedriju (Henrik Stenson/Niclas Fasth) un Angliju (David Howell/Luke Donald).

Līdz 2005.gada sezonai 39 gadus vecais Dodd 15 gadus bija palicis bez uzvarām PGA Eiropas tūrē. Toties šogad pirms panākuma Portugālē viņš uzvarēja arī Ķīnas un Īrijas "Open".

Ceturto un piekto vietu sadalīja Francija un Dānija, savukārt ASV, ko pārstāvēja Zach Johnson un Stewart Cink, dalīja 17.vietu ar Austrāliju un Meksiku.

Jau sestdien golferiem nācās pieciest lietu un brāzmainu vēju, kas apgāza rezultātu tablo un sabojāja televīzijas aparatūru. Svētdien laukums izrādījās pārplūdis, bet vēja ātrums sasniedza 113 kilometrus stundā, padarot spēles turpināšanu neiespējamu.

Pasaules kausu Velsa ieguva otro reizi, bet pirmais panākums tika gūts 1987.gadā Ian Woosnam vadībā.

Pasaules kausa izcīņa bija pēdējās sacensības "World Golf Championships" sezonā. Turnīrā spēles ritēja gan fourballs, gan foursomes formātā.

Pasaules kausa izcīņas rezultāti: http://www.worldgolfchampionships.com/tournaments/r169/results

Pēdējās izmaiņas , 21.11.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē