Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Saliena pirms nākamā soļa

Ar šovasar veiksmīgi aizvadītiem "SEB Open" un "Saliena Open" turnīriem Saliena ir iemantojusi daudzu golferu atzinību, taču Jūrmalas kaimiņos esošajā laukumā negrasās apstāties. Jau drīzumā golferi var gaidīt būtiskas pārmaiņas, kas Latvijā uz ilgāku laiku piesaistījušas Salienas golfa direktoru Edward Charnock, un ar savu nākotnes skatījumu viņš iepazīstina golfs.lv.

Charnock ir gandarīts par līdz šim veiksmīgo Salienas sacensību sezonu - izcili izdevās "SEB Open", un "Saliena Open" pēc dalībnieku skaita noteikti bijis otrais lielākais turnīrs. Ja ņem vērā, ka pagājušajā nedēļas nogalē turnīri bija arī "Ozo" laukumā un "Viesturos", Charnock uzsver, ka var tikai priecāties, ja Latvijā tik daudz cilvēku spēlē golfu. Salienā arī iepriekš piecās sezonās ir bijuši plaši apmeklēti turnīri, taču 2011.gads izceļas īpaši. Salienā arī nenoliedz, ka ir patīkami saņemt uzslavas par labā stāvoklī esošo laukumu.

Būtiski, ka ir uzcelta kafejnīcas terase, kas padara Salienā patīkamu ne tikai spēli, bet arī ne mazāk svarīgo pēcspēles daļu, atgādina Charnock, taču viņa domas jau ir piesaistītas lielākiem plāniem nākotnē.

Pašlaik Salienā risina sarunas ar jaunu investoru, un cer, ka ja nākamgad laukumā būs būtiskas pārmaiņas. Laukuma dizains pamatā saglabāsies, taču pēc zemes darbiem tiks izmainīts reljefs un novērsts pārmērīgs mitrums vietās, kur tas ir šobrīd. Tas padarīs Salienu ne tikai par golfā izaicinošu, bet arī par patīkamāk spēlējamu laukumu.

Skaidrs, ka tas būs nozīmīgs ieguldījums, taču detalizēti par to stāstīt vēl ir pāragri, saka Charnock, uzsverot, ka sarunas ar nopietno investoru vēl turpinās. Viena no galvenajām prioritātēm pārtapšanas procesā Salienai būs arī kluba mājas uzcelšana.

Lielāko daļu darbu varēs paveikt gada laikā, paturot prātā, ka pārveidotajās vietās zālei vēl būs jāieaug, tātad pilnībā izbaudīt pārmaiņu pozitīvo ietekmi varēs ne agrāk par 2013. vai 2014.gadu, lēš Charnock. Taču laukums būs spēlējams arī nākamgad, un darbu dēļ golferiem varētu slēgt tikai vienu vai divas bedrītes.

Par golfa veiksmīgu attīstību Latvijā un Salienā kā vienā no lielajiem laukumiem, Charnock ir pilnīgi pārliecināts. Savu tuvāko profesionālo nākotni pašnodarbinātais konsultants Charnock saista ar Salienu, lai realizētu pārbūves un pilnveidošanas plānu, ko uzskata par interesantu izaicinājumu.

Charnock saskata labas perspektīvas visiem esošajiem laukumiem, sakot, ka "Viesturi" ir jauka golfa vieta, "Ozo" ir lielisks laukums, un Saliena pēc uzlabojumiem un kluba mājas uzcelšanas padarīs Latvijas golfa tirgu piesātinātu. Jauniem golfa projektiem pagaidām nav izredžu, jo apdzīvotības centrā ir pietiekams piedāvājums, bet ārpus Rīgas nebūs spēlētāju.

Ar lielu profesionālo pieredzi golfā Charnock ir piekritis kļūt par Latvijas junioru izlases treneri un koordinatoru. Charnock uzskata, ka centieni uz īsu laiku piesaistīt labus speciālistus no ārienes nav labākais attīstības ceļš, jo nenodrošina apmācības ilgtspēju. Tāpēc viņš cenšas ieviest sistēmu, kas nodrošinātu junioriem regulāru treniņu pārraudzību un iespēju vajadzības gadījumā konsultēties jebkurā dienā.

Charnock ir apmierināts ar Salienas audzēkņu iespēto LMT Latvijas amatieru čempionātā un Latvijas junioru čempionātā, īpaši no saviem audzēkņiem uzteicot Robertu Eihmani, Rūdolfu Ķelli un Davidu Nagijevu.

Ar izlases spēlētājiem Charnock tiekas ik nedēļu, lai uzzinātu, kā kuram sokas, vai viss ir kārtībā, kā arī konsultētu gadījumā, ja spēlētājiem ir kādas neskaidrības par savu vēzienu. Tiek rīkotas apmācības klīnikas, sniedzot zināšanas par čipošanu, pičošanu un citiem spēles elementiem, kā arī bumbiņas lidojuma specifiku. Savukārt juniori Charnock ieteikumus uztver atsaucīgi.

Zinot, cik daudz pasaulē ir ļoti labu spēlētāju, junioriem jābūt mentāli gataviem ļoti nopietni un daudz strādāt. Charnock iesaka jaunajiem spēlētājiem pieņemt izsvērtu lēmumu, vai mērķis dzīvē ir kļūt par profesionālu golferi, un apzināties, ka tam būs jāziedo ļoti daudz kas no savas dzīves. Turpretim talantu Latvijas golfā netrūkstot, lai nākotnē kāds varētu pretendēt spēlēt pasaules līmenī, vien jāņem vērā, ka nekas nenotiek pats no sevis.

Pēdējās izmaiņas , 26.07.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē