Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Vēl viens kauss uz "Ozo"

No Igaunijas ar izcīnītu kausu mājup atgriežas "Ozo Golf Club" komanda, kas uzvarēja tradicionālajā mačsacīkstē pret Nītvaljas klubu. Uzvaru "Ozo" apvienotā kungu un dāmu komanda nodrošināja pašā mača izskaņā, kad cerības uz panākumu jau sāka šķist visai iluzoras.

Kad visi spēlētāji bija atgriezušies kluba mājā atlika vien rezumēt, ka galvenā trofeja par uzvaru ar 9,5:7,5 pienākas "Ozo" klubam. Neilgu brīdi pirms tam cerību uz panākumu vēl nebija daudz, jo avoti no laukuma ziņoja, ka divās no pēdējām trim cīņām latvieši ir pamatīgi nonākuši zaudētājos, pastāstīja "Ozo" kluba prezidents Armands Puče. Taču kapteiņa Ivara Gruntes vadītajai komandai izdevās atspēlēties un finišā mājiniekus igauņus apsteigt.

Lielajā komandā bija iekļauti 13 kungi, tostarp viens pro, un četras dāmas. Uzvaras "Ozo" vienībai savās match-play cīņās ieguva Puče, Grunte, Māris Gulāns, Voldemārs Lejiņš, Gatis Liniņš, Dāvis Puksts, Kārlis Broders, Krista Puisīte un Māra Puisīte. Pus punktu par neizšķirtu pievienoja Mārtiņš Balodis, savukārt zaudējumus piedzīvoja Ivans Uļjanovs, Mārcis Broders, Andris Zvans, Vitauts Tučkus un Artūrs Krukovs, kā arī Daiga Puisīte un Ineta Krodere-Imša.

Atsevišķajās junioru cīņās labāk veicās Igaunijas pusei, taču pienācīgs iemesls palepoties bija arī "Ozo" komandai. Zēni nospēlēja neizšķirti 3:3, un Nītvaljas klubs kausu saglabāja kā trofejas līdzšinējie īpašnieki. Toties Harijs Bariss apspēlēja vienu no Igaunijas golfa lielākajām cerībām Erik Tiitus, kas bijis visai šokējoši gan mājinieku komandai kopumā, gan jaunajam kaimiņzemes censonim.

Meiteņu komandu cīņā Latvijai vienīgo pus punktu nodrošināja Dana Zālīte.

Nītvaljas laukums "Ozo" komandas golferiem atstājis ļoti labu iespaidu kā sakopta un mērķtiecīgi attīstīta golfa vieta, kas pamatoti pretendē uz Igaunijas golfa flagmaņa lomu.

Nākamgad "Ozo" un Nītvaljas komandas tiksies jau Latvijā. Igauņu puse pagaidām vēl saglabā pārsvaru trofejas vēsturiskajā hronoloģijā - Nītvaljas komandai ir septiņas uzvaras, bet "Ozo" komandai - piecas.

Pēdējās izmaiņas , 22.07.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē