Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Trīs dienas junioru cīņām

Golfa piramīdai iegūstot arvien loģiskāku formu, teju trim cipariem rakstāms dalībnieku skaits trīs dienas cīnījās par balvām Latvijas junioru čempionātā. Kam tika karjerā pirmā medaļa, kam pēdējie junioru vecuma lauri, bet pateicību par veiksmīgi aizvadītām sacensībām pelnījuši gan laukumi un organizatori, gan paši dalībnieki un viņu vecāki

Kā pieckārtēja čempione no Latvijas junioru vecuma sacensībām trešdien šķīrās Māra Puisīte. Trīs dienas spēlējot "Viesturos", Salienā un "Ozo" laukumā, viņa finišēja ar -6 zem PAR, kas ļāva par 11 sitieniem apsteigt otrās vietas ieguvēju Lindu Dobeli.

Puišiem vecākajā grupā visstabilāk nospēlēja Roberts Eihmanis, un ar summā iegūto +19 virs PAR nepalaida garām pēdējo iespēju uzvarēt junioru cīņās. Otrās vietas ieguvējs Svens Ermansons atpalika par sešiem sitieniem.

Jauniešiem 13-15 gadu vecuma grupā labākais zēniem bija Roberts Bišs (+23 virs PAR), savukārt meitenēm uzvarētājas balva aizceļoja pie Lielbritānijā meistarību kaldinājušās lietuvietes Migles Rusteikaites (+24). Labākā no pašmāju spēlētājām Dana Zālīte uzvarētājai zaudēja 14 sitienus.

Lietuvai veiksmīgi beidzās arī cīņas 11-12 gadus veciem zēniem, jo uzvara tika Gediminam Markevičum (+8), turpretim meitenēm labākā bija Laila Forstmane (+24). Savukārt 9-10 gadus veco golferu cīņās uzvarēja Rūdolfs Romans (+3) un Anna Marksa (+18). 

Ar lielisko potenciālu turpmākiem rekordiem jau ceturto gadu pēc kārtas čempionātā uzvarēja Fēlikss Gavars, turklāt visā šajā laikā to paveicot vienā U-8 vecuma grupā.

Vēl četriem jaunajiem golferiem - Annai Diānai Švankai, Ievai Čačei, Robertam Vanagam un Danielam Henilanam - junioru čempionāts gāja secen, toties viņiem būs iespēja Ungārijā paostīt ugunspulveri "European Young Masters" (EYM) turnīrā. "Royal Balaton Golf &Yacht Club" pulcējies spēcīgs dalībnieku sastāvs, un Latvijas komandu gaida nopietnas cīņas, ko apliecina lielākās daļas sāncenšu labākie handikapi.

EYM sāksies ceturtdien, un turnīrā paredzēti trīs raundi. Ik dienu komandas rezultātā ieskaitīs trīs labākos rezultātus. Turnīrā ir pieteiktas 29 valstis, tostarp tādi golfa smagsvari kā Zviedrija un Spānija. Latvijai ir augstākais komandas handikaps turnīrā 27,4, turpretim potenciālajai līderei Francijai tas ir +4,6.

Pēdējās izmaiņas , 20.07.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē