Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Čempions trīskāršā pārspēlē

Kamēr viss nav galā, nekas vēl nav beidzies. Tieši par to sestdien vēlreiz pārliecinājās Latvijas midamatieru čempionāta un "G4S Open" dalībnieki, jo turnīra sižets izvērtās galvu reibinošāks nekā Holivudas blokbāsteros. Otro reizi karjerā midamatieru čempiona titulu izcīnīja Vilis Krištopans, taču pēc raibas raunda galotnes vēl bija vajadzīga trīskārša pārspēle.

Pirms pēdējām trim bedrītēm Krištopans būtu bukmeikeru favorīts, tomēr golfs ir neprognozējama spēle pat lietpratējiem, un tieši tobrīd tika savērpta īsta intriga. No 16.bedrītes tee pirmo bumbu Krištopans aizlaida ar feidu vējā uz 14. fērveja pusi, un šķietami drošās cerības bumbiņu atrast izrādījās veltas. Savukārt veiksmīgi izsistā provizoriskā bumbiņa vēlāk izgaisa tuvāk grīnam bunkuru apvidū, un iepriekš stabilās golfa sajūtās izspēlētajai sērijai PAR-PAR-PAR-bērdijs-PAR sekoja apaļš desmitnieks.

Vēlāk Krištopans atzina, ka domas par uzvaru tobrīd no prāta jau bija pagaisušas. Lai tomēr nepalaistu lietas pašplūsmā, par savu mērķi Krištopans izvirzīja vietu trijniekā, bet favorīta lomā izvirzījās Grunte. Pēc laba draiva 18.bedrītē Krištopans panāca PAR, savukārt Gruntem klājās smagāk, un raunds tika noslēgts ar divkāršu bugiju.

Savelkot kopā visus rēķinus, izrādījās, ka ar +25 virs PAR divu raundu summā ir nospēlējuši ne tikai Grunte un Andris Cinis, kuri tāpat dalīja līderpozīcijas pēc pirmās turnīra dienas, bet arī Krištopans. Tuvu čempiona lauriem bija Cinis, taču viņam tāpat kā Krištopanam iegrieza 16.bedrīte (PAR 5) ar izgādātu deviņnieku. Kā rezumēja pēc pirmā raunda no līderiem vienu sitienu atpalikušais Krištopans,- lai kā spēlē turnīrā, beigās viss tik un tā izšķiras uz pēdējā grīna.

Pēc turnīra organizatora Edgara Zālīša verdikta visi trīs uzvaras pretendenti par prieku itin prāvam skatītāju pūlītim devās pārspēlēt 13.bedrīti no baltajiem tee. Spraigajā situācijā vislabāk iejutās Krištopans, un ar PAR viņam pietika, lai atstātu aiz sevis abus sāncenšus, bet Grunte un Cinis devās jau atkārtotā pārspēlē, lai noteiktu otrās vietas ieguvēju. Mazajā pagarinājumā pārāks izrādījās Grunte, bet Cinis godam noslēdza laureātu trijnieku.

Īpašu atzinību ir pelnījis Zālītis, kurš uztur dzīvu tradīciju arī Latvijā sarīkot midamatieru augstākās kategorijas turnīru, uzsvēra Krištopans. Arī nākamajā nedēļā viņš neplāno gozēties panākumu atblāzmā, bet gan sparīgi domā, kuru no daudzajiem nedēļas nogales turnīriem izvēlēties. Un ne velti - kalendārā redzams, ka sezona jau ir otrajā pusē, un spēlējamas palikušas ne vairāk kā kādas 100 dienas.

Viena raunda ieskaitē sestdien spēlējušie golferi cīnījās par "G4S Open" balvām, un kungiem zemāko handikapu grupā vislabāk veicās Gatim Birkavam, kurš HCP neto ieskaitē vienīgais nospēlēja zem personiskā PAR. Trijniekā iekļuva arī Harijs Bariss un Ģirts Rūda. Otrajā grupā kungiem labākais bija Nauris Mackevičs, savukārt dāmām nepārspēta palika Laila Forstmane.

Pēdējās izmaiņas , 16.07.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē