Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Arclinea Latvijas Match-play čempionāta debija

Golferiem radusies sen nepieredzēta iespēja spēcīgāko dalībnieku konkurencē noteikt labāko spēlētāju nacionālajā match-play turnīrā. "Arclinea" Latvijas match-play čempionātā par intrigu būs gādāts ne tikai uzvaru krājējiem, bet arī tiem, kam kāda no pirmajām kārtām kļūs pēdējā. Turklāt balvu klāsts ir valsts mēroga cienīgs.

Tālāk var iepazīties ar turnīra galvenā iniciatora un organizatora Mareka Nemmes sagatavoto "Arclinea" Latvijas Match-play čempionāta aprakstu, kas ļauj noskaidrot sacensību struktūru un pamatprincipus.

"Arclinea" Latvijas Match-play čempionāts

Norises vieta: Ozo Golf Club

Norises laiks: 2011.gada 20.-21.augusts – pēdējās 3 kārtas (priekšsacīkstes no 2011.gada 1.augusta)

Izliktie TOP 8 spēlētāji pēc HCP uz 26.jūliju, ja pēdējie HCP labojumi nav notikuši ārpus mačiem, jeb labojumi  apstiprināti nospēlējot buferzonā kādā no sekojošām sacensībām.

Papildus 16 izliktie spēlētāji tiek salozēti pēc HCP uz 26.jūliju.

Pieteikšanās termiņš: 2011.gada 26.jūlijs.

Izloze: Atklāta/publiska, 2011.gada 27.jūlijā (iespējams, tiešraidē?)

Sportiskie pamatprincipi

Sacensībām Open klasē var pieteikties ne vairāk kā 100 spēlētāji (amatieri), kas reģistrēti LV HCP sistēmā un ir LV pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji. Ja pieteikušies vairāk par 72 dalībniekiem, vispirms tiek sarīkota kvalifikācijas kārta, bet pamatsacensībās OPEN ieskaitē kopumā iekļūst 72 golferi, no kuriem kopumā 24 ir izliktie, kas kvalifikācijas kārtu nespēlē. Dāmu turnīram var pieteikties 16 golferes.

Uzvarētājs OPEN ieskaitē tiek noskaidrots 7 kārtās, pie kam pirmie 8 izliktie golferi sacensības uzsāk no 4.kārtas. Visi pārējie golferi, kas zaudējuši savā mačā līdz 5.kārtai, turpina cīņu 20.augustā par konkrētu vietu gala ieskaitē, kā arī cīnās par kādu no alternatīvajiem kausiem – pirmajā kārtā zaudējušie par UZLECOŠĀS ZVAIGZNES KAUSU, bet pārējie par MIELE IZAICINĀJUMA KAUSU. Visas sacensību kartiņas piedalās izlozē, kas notiks apbalvošanas ceremonijas laikā – balvā lidojums ar Turkish Airlines divām personām biznesa klasē no Rīgas uz Dubaiju un atpakaļ.

Balvu iegūst uzvarētājs izlozētajā rezultātu kartiņā.

Cīņa par galveno kausu visu laiku turpinās pēc vienmīnusa sistēmas. Šādi tiek izspēlētas arī visas pārējās vietas no 1.-16., bet par turpmākajām vietām, kur cīņa atsākas 20.augustā, vispirms tiek spēlēts modificēts match-play formāts, kur par uzvaru katrā bedrītē cīnās 3 vai 4 spēlētāji un attiecīgajā bedrītē iegūtās vietas dod noteiktu punktu daudzumu – 1.vieta 6 punktu, 2.vieta 4 punkti, 3.vieta 2 punkti.

Dalot vietas, dalās arī par attiecīgajām vietām summējamie punkti. Piemēram, ja 2 golferi dala 1-2.vietu bedrītē, tad katrs saņem (6+4)/2 = 5 punkti attiecīgajā bedrītē.

Sākot no 31.nedēļas (2011.gada 01.augusts) ik nedēļu tiek izspēlēta viena priekšsacīkšu kārta. Dalībniekiem tiek noteikts, ka viņiem jāspēlē attiecīgās nedēļas spēle, pirmdien, plkst. 16:00 vai tuvākajā pieejamajā laikā pēc plkst.16:00, ja šis laiks aizņemts, izņemot, ja abas puses vienojušās par citu laiku attiecīgajā nedēļā. Gan šajā, gan jebkurā citā nedēļas dienā un laikā, par kuru abas puses vienojas un laukums ir pieejams, golferiem, kas nav Ozo Golf Kluba biedri vai sezonas kartes īpašnieki, noteikts fiksēts Green-Fee 10 LVL. Ja kaut viena puse nav ieradusies uz attiecīgo maču, tai tiek ieskaitīts zaudējums. Ja neierodas abi, uzvarētājs tiek noteikts izlozes kārtībā. Sestdien, 20.augustā visi sacensību dalībnieki no plkst.08:00 izspēlē 2 kārtas, bet svētdien, 21.augustā pēdējo noslēdzošo kārtu. VISIEM turnīra dalībniekiem šajās divās dienās paredzētas kopumā 3 spēles.

Dāmu turnīrs notiek sākot no piektdienas, 19.augusta, pavisam no piektdienas līdz svētdienai izspēlējot 4 kārtas un noskaidrojot galīgo visu vietu sadalījumu. Piektdien tiek izspēlēta viena kārta, sestdiena divas un svētdien noslēdzošā kārta.

Turnīrs tiek spēlēts Dāmām no sarkanajām izsitienu vietām, Kungiem no dzeltenajām izsitienu vietām, izņemot nedēļas nogali, kad tiks lietoti īpašās match-play čempionāta izsitienu vietas.

Pasākums & balvas

Svētdien, sākot no plkst. 12:00, ārā uz speciāli atvestas āra virtuves gatavos Latvijā populārais pavārs, gastronomijas virtuozs Mārtiņš Rītiņš. Sacensību dalībniekiem un lūgtajiem viesiem tiks pasniegti dažādi ēdieni. Visas rezultātu kartiņas piedalās izlozē par galveno balvu – lidojumu ar Turkish Airlines 2 personām biznesa klasē uz Dubaiju un atpakaļ.

Miele IZAICINĀJUMA kausa ieguvējam dāvā MIELE brīvstāvošu kafijas aparātu, savukārt Alfa Romeo uzvarētājiem divās citās kategorijās dāvā jauno automašīnu Alfa Romeo Giulietta lietošanā uz vienu nedēļu. Tāpat Alfa Romeo nodrošina „hole in one” balvu – ALFA ROMEO Giulietta par „hole in one” 13.bedrītē (pirmajam, kas to paveic). No Trentini dizaina balvas Uzvarētājam Open klasē, kā arī godalgoto vietu ieguvējiem, savukārt MASI vīni dāvās vīnu uzvarētājam katrā kategorijā.

Pēdējās izmaiņas , 09.07.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē