Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionu kausi Dāvim un Kristai

Iespēja golfā sagaidīt lielus brīnumus tomēr ir apgriezti proporcionāla spēlētāju meistarībai, tādēļ svētdien "Ozo Golf Club" viss bija pakļauts stingrai loģikai, un LMT Latvijas amatieru čempionāta uzvarētāju kausus saņēma Dāvis Puksts un Krista Puisīte. Abi pirmās vietas ieguvēji Latvijas čempionātā uzvarēja otro reizi karjerā

Čempiona stilā finišēja Dāvis, uz pēdējās bedrītes grīna ieripinot bērdiju, un izpelnoties skaļas skatītāju ovācijas. Rezultāta izteiksmē tas nozīmēja 73 sitienus jeb +1 virs PAR pēdējā raundā, bet trīs dienu summā +4 virs PAR. Pēc uzvaras Dāvis bija ļoti gandarīts, sakot, ka pirmo reizi Latvijā uzvarējis trīs dienu turnīrā, kas turklāt spēlēts no tālākajām izsitiena vietām. Rezultāts vēl jo apsveicamāks tādēļ, ka konkurenti uz to nespieda, un uzvarai būtu pieticis ar krietni pieticīgākiem cipariem.

Dāvis nešaubās, ka meistarības līmenis par viņu jaunākiem spēlētājiem pamazām, bet tomēr kāpj, tādēļ ir pamats gaidīt sīvāku konkurenci nākotnē. Ilgi spoguļoties izcīnītā kausa atblāzmā čempions neplāno, un jau nākamajā nedēļas nogalē viņš līdzīgi kā krietns skaits Latvijas golferu lūkos igauņus atstāt bez kaimiņu senākās golfa trofejas - Nītvaljas kausa.

Savukārt Krista atzina, ka pēc pirmajos divos raundos iegūtā 18 sitienu pārsvara bijis grūti koncentrēties un neļauties lietu pašplūsmai. Ja ne uzreiz, tad raunda otrajā pusē tas beidzot izdevās, tomēr 80 sitieni neļāva paturēt iepriekš izcīnīto mīnusu, un Krista turnīrā finišēja ar +7 virs PAR. Uzvarētāja atzina, ka kopumā nospēlēja labi, tomēr vajadzējis spēlēt vēl labāk. Pēc ASV studentu sezonas pavasara kulminācijas treniņos nedaudz tiek piebremzēts, jo visu gadu nav iespējams izspiest no sevis maksimumu.

Kungiem ovācijas plūca arī otrās vietas ieguvējs Mārcis Broders, kurš atzina, ka nebija domājis pārspēt savu dēlu Kārli, kam šoreiz 4.vieta. Trešo vietu izcīnīja Harijs Bariss, gūstot nozīmīgu un atzīstamu panākumu.

Savukārt dāmām vismaz nelielu gandarījumu guva arī Māra Puisīte, taču drīzāk, ka ne jau par 2.vietu, bet gan par turnīrā labāko raundu (-2 zem PAR), ar ko izdevās noslēgt sacensības. Necik tālu neatpalika arī bronzas laureāte Linda Dobele, pēdējās 18 bedrītes izspēlējot ar +3 virs PAR, tomēr Māru šoreiz apsteigt vēl neizdevās. Kā redzams, 'Dienas foto', Māra savā pārziņā ņēma apbalvošanas neformālo daļu, pēc kuras Dāvja žaketē šampanieša bija vairāk nekā uzvarētāja kausā.

Abi čempioni uzreiz pēc finiša nonāca Latvijas Antidopinga aģentūras darbinieku rīcībā analīžu nodošanai. Krista atzina, ka Amerikā bija aizdomājusies, vai maz pienāks golferes karjerā šāds brīdis, taču izrādījās, ka dopinga pārbaudes viņu atrada pēc uzvaras pašmāju turnīrā. Arī Dāvis bija nedaudz izbrīnījies, cik nopietna padarīšana ir antidopinga procedūra, taču, kas vajadzīgs, tas vajadzīgs.

Apbalvošanas ceremonijā golferi skaļus aplausus veltīja LMT prezidentam Jurim Bindem, kurš pauda cerību, ka viņa vadītais uzņēmums nacionālo amatieru čempionātu labvēlīga zvaigžņu stāvokļa gadījumā varētu atbalstīt arī nākamgad.

Vietu sadalījumu otrajā desmitā ietekmēja arī tiesneša lēmums, jo diskvalifikāciju piesprieda Ivaram Gruntem par spēli ar novēloti atrastu bumbiņu. Tādējādi sitienu skaits rezultātu kartītē nebija atbilstošs faktiskajam, kas tika novērtēts ar DSQ.

Pēdējās izmaiņas , 03.07.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē