Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

No Gulbes gaida uzvaras

Aizvadītais gads Natālijai Gulbei bija veiksmīgākais kopš viņa spēlē LPGA tūrē, tomēr arvien biežāk tiek pieminēts, ka 22 gadus vecajai golferei, neraugoties uz visplašāko publicitāti, vēl nav izdevies uzvarēt nevienā turnīrā. Atzinību dod uzvaras, un tieši tās pasaules rangu līderi Annika Sorenstam ierindo pavisam citā zvaigžņu kategorijā nekā, piemēram, par 10 miljoniem dolāru reklāmas līgumus noslēgušo 16 gadus veco Michelle Wie.

Gulbei ir kļuvusi par "Golf Channel" realitātes šova zvaigzni, fotografējusies kalendāram un parādījusies žurnāla FHM lappusēs. Jau iepriekš viņas tēls bija izmantots 2004.gada PGA tūres videospēlē. Tomēr Gulbe noliedz, ka daudzās papildus nodarbes liedz viņai koncentrēt spēkus golfa spēlei.

Fotografēšanos kalendāram izdevies paveikt vienā dienā, bet viņas tēva ideja - realitātes šovs - neprasot nekādu papildus piepūli, jo kamera seko golferes ikdienas gaitām. Plašāka publicitāte turpina kuplināt Gulbes fanu rindas, kas nāk par labu arī LPGA tūres popularitātei.

Salīdzinājumā ar iepriekšējām sezonām Gulbei ir gājis labāk - startējot 27 turnīros, viņa 12 reizes iekļuva desmitniekā, kā arī palīdzēja ASV izlasei cīņā pret Eiropu izcīnīt Solheim kausu. No karjerā aizvadītajiem 106 turnīriem šogad Gulbe tika pie lielākās prēmijas, par dalītu 4.vietu "US Open" saņemot 272 723 dolārus. Divos turnīros bija arī dalīta 3.vieta, tomēr tik nepieciešamā uzvara rokā nedevās.

Lai kā cildinātu Gulbes daiļo ārieni, kas neapšaubāmi palīdz arī labāk nopelnīt, viņas svingu uzskata par nepastāvīgu un nebūt ne tik skaistu kā viņa pati. Līdz Gulbe nesāks uzvarēt, viņai vairāk vietas būšot atvēlēts tabloīdos, nevis turnīru apskatos.

Uzvēdot pirmajām nopietnākas kritikas vēsmām, Gulbe nekādas panikas pazīmes neizrāda, sakot, ka galvenais ir pēc iespējas vairāk turnīros būt pozīcijā, kas ļauj pretendēt uz uzvaru, un gan jau panākumi nekur nepaliks.

Par to, ka Gulbe nav aizmirsusi treniņus, liecina šosezon uzlabotie statistikas rādītāji, piemēram, draivu precizitātē viņa LPGA dala 60.vietu, nevis 99.pozīciju kā LPGA iepriekšējā sezonā. Spēju vairāk trāpīt uz fērveja Gulbe uzskata par vienu no visnepieciešamākajām prasmēm, lai kļūtu par stabilāku spēlētāju.

Pēdējās izmaiņas , 28.11.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē