Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Jauns līderis un klasiska intriga

Spoži LMT Latvijas amatieru čempionātu piektdien iesāka Harijs Bariss, "Ozo" laukumu izspēlējot ar +2 virs PAR, piesakot sevi kā jaunu līderi trīs dienas ilgajā turnīrā. Mazāka spēlētāja skaita vieglāk prognozējamajā dāmu konkurencē ar -1 zem PAR pretenzijas uz čempiones titulu visskaļāk pieteica Krista Puisīte.

Par pilnīgi negaidītu Barisa rezultātu kā singla handikapa spēlētājam gan nevarētu nosaukt, tomēr starts 18 gadus vecajam golferim izdevies iespaidīgs. Pirmās deviņas bedrītes nospēlējot ar -2, tika iegūts pārsvars, kas ļāva finišā noturēt aiz sevis Dāvi Pukstu, kurš ar +3 pēc pirmās dienas ir otrais.

Pirmo trijnieku ar 80 sitieniem noslēdza Mārcis Broders, savukārt Kārlim Broderam nebija laimīgā diena, un pašreizējais čempions pirms otrā raunda dala 13.vietu ar +14 virs PAR. Pie pirmā PARa Kārlis tika 5.bedrītē, un deviņnieka turpinājumā neklājās daudz labāk. Cerams, ka bērdijs 18.bedrītē uzlaboja noskaņojumu un dos sparu turnīra turpinājumam.

Dienas labāko rezultātu sasniedza Krista dāmu konkurencē, 18 bedrītes izspēlējot ar 71 sitienu. Šķita jau, ka līdzīgī kā ierasts pēdējos gados, pēc pirmā raunda Krista un Māra Puisīte būs teju identiskās pozīcijās. Taču Mārai 17.bedrīte bija pataupījusi skarbus piedzīvojumus, kas beidzās ar +4, un pirmās dienas noslēgumā 2010.gada čempione ar +5 virs PAR dala 2.vietu ar Lindu Dobeli, kura pēdējo grīnu pameta bērdija piepaceltā noskaņojumā.

Ar rezultātu izraisītu spiedienu sestdien būs jārēķinās ne tikai līderiem, jo centieni kompensēt iepriekšējās kļūmes var dārgi maksāt arī viņu konkurentiem. Sava rēķinu kārtošana kungiem būs arī tuvāk tabulas beigām, kur daudzi noteikti savus vārdus negaidīja saskatīt. Lai droši pārvarētu katu, ik dienu vidēji būs jānospēlē ar divciparu skaitli rezultātu kartītē.

Tikmēr daļa jauno golferu piektdien Salienā tika līdz Latvijas jaunatnes olimpiādes sacensību pusceļam. Līderos pirms noslēguma kārtas ir Roberts Vanags (+7) un Ieva Čače (+14).

Pēdējās izmaiņas , 01.07.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē