Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

77+7 Latvijas čempionātā

Noslēdzoties pieteikumu iesniegšanas termiņam, rīkotāji ir apkopojuši 24.LMT Latvijas amatieru čempionāta dalībnieku sarakstu. Nedēļas nogalē trīs dienas ilgajām sacensībām ir pieteikušies 77 kungi un septiņas dāmas, taču intriģējošas cīņas "Ozo Golf Club" laukumā noteikti gaidāmas abās ieskaites grupās.

Ja arī pagājušā gada rekords ar 101 spēlētāju šoreiz palicis neaizsniegts, kvalitatīvā ziņā par spēlētāju sastāvu nekādi nav pamata sūdzēties. Kungiem par uzvaru ir gatavs cīnīties gan pēdējo trīs gadu čempions Kārlis Broders, gan pirms dažām dienām "Ozo" laukumu nopietnos mīnusos atstājušais Dāvis Puksts, un vairāki citi nopietni pretendenti.

Nebūt ne ar pieticīgiem nodomiem kuplināt starta listi ir pieteikušies pērnā gada laureāti Mārcis Broders un Tālivaldis Pētersons, savukārt Kristapam Gulbim un Robertam Tiļukam būs iespēja pierādīt, ka palikšana aiz labāko trijnieka pērn bija tikai pāris lieku sitienu izraisīts negadījums. Līderiem kopš pagājušās sezonas krietni pietuvojies Roberts Eihmanis, un trīs sasensību dienas parādīs patieso spēku samēru Latvijas golfā.

Kopš amatieru čempionu nosaka Latvijas laukumos, ne reizi turnīru nav izlaiduši Vilnis Baltiņš seniors, Andris Keisels un Māris Gulāns, kuri visi ir ierindā arī šoreiz. Startēs arī vairāki citos sporta veidos lidz šim lielākos panākumus guvušie golferi, kuru vidū jānosauc apņēmīgos hokejistus Lauri Dārziņu un Armandu Bērziņu. Un gan jau arī daudzi citi ir gatavi pretendēt uz augstām vietām, lai apliecinātu sevi golfā kā sporta veidā.

Dāmām sacensībām ir pieteikušās septiņas spēlētājas, taču uz vietām trijniekā varētu pretendēt aptuveni tikpat liels spēlētāju skaits. Ja favorītu lomas pienākas pašreizējai čempionei Mārai Puisītei un viņas māsai Kristai, kam prātā noteikti ir revanšs par pērno turnīru, tad turpat vien ir arī Linda Dobele, kam diez vai 3.vieta ir maksimālais mērķis.

Ja vēl patur prātā, kādus rezultātus epizodiski ir izdevies parādīt Annai Diānai Švankai un Indrai Eniņai, pirmo trijnieku ir ļoti priekšlaicīgi sludināt. Spēlētāju saraksts noteikti būtu bijis krietni kluplāks, ja ne golfa debija Latvijas jaunatnes olimpiādē, kas nedēļas nogalē risināsies salienā.

Ar sacensību pirmo divu dienu starta laikiem var iepazīties 'Turnīru' sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 29.06.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē