Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Trijās debess pusēs

Piedalīšanās nopietnos turnīros Latvijas golferiem jau ilgus gadus nav nekāds retums, taču līdz šim atmiņā nav palikusi reize, kad vienā nedēļas nogalē tiek spēlēts uzreiz trijās dažādās augstas klases sacensībās. LPGA "Futures" tūre Ohaio, Eiropas senioru čempionāts Austrijā un Igaunijas "Open" Sāremā, kur katram risināmi savi uzdevumi.

Ziemeļu pusē igauņi savam tradicionālajam amatieru "Open" noteica ļoti nopietnu handikapa latiņu, ko vēlāk gan palaida nedaudz zemāk, taču dalībnieku skaitu tas, acīmredzot, vairs nespēja būtiski pieaudzēt. Līdz ar to pirmo kārtu ceturtdien spēlēja 48 kungi un 15 dāmas, kas ir labu tiesu zem trešajam raundam nolikumā paredzētā kata līmeņa.

Pēc krietni vējainās pirmās sacensību dienas Māra Puisīte ir līdere dāmu konkurencē, nospēlējot ar 77 sitieniem jeb +5 virs PAR. Krista Puisīte ar +9 virs PAR dala 2.vietu, bet aiz Lindas Dobeles, kura pirms 2.raunda ir 6.vietā (+12), seko Indra Eniņa (+15) un Anna Diāna Švanka (+16). Uzreiz aiz pirmā desmitnieka 15 spēlētāju konkurencē ir Alise Burkāne (+22).

Kungiem labākais no latviešiem Dāvis Puksts dala 2.vietu ar +9 virs PAR, atpaliekot divus sitienus no līdera soma Aleksi Seppanen. Roberts Eihmanis ar +12 virs PAR dala 8.vietu, bet tālākās pozīcijās aiz labākajiem 25 spēlētājiem ir Kristaps Krištopans (T29/+20), Roberts Tiļuks (T32/+21), Roberts Bišs (T40/+28) un Gatis Liniņš (47/+33).

Tikmēr Vilis Krištopans tālāk dienvidu platuma grādos pārstāv Latviju un pie viena arī visu Austrumeiropu kontinenta  senioru čempionātā, kas risinās "Golf & Landclub Achensee" laukumā, Tirolē. Pirmajā raundā iespētais 81 sitiena rezultāts (+10 virs PAR) un dalītā 57.vieta saglabā izredzes pacīnīties par katu un pirmo reizi Eiropas senioru konkurencē spēlēt arī trešajā turnīra dienā. Pēc nolikuma kats ir noteikts 70 labāko golferu līmenī.

Eiropas senioru klasi raksturo līdera vācieša Christian Domin -1 zem PAR rezultāts.

Savukārt Laura Jansone tālu rietumos LPGA "Futures" sacensībās pirmo "Teva Championship" raundu Kingailendas golfa centra laukumā aizvadīs piektdien. Pēc divās dienās izspēlētām 36 bedrītēm kļūs zināms, kuras no 150 spēlētājām tiks pāri katam un spēlēs arī svētdien, sadalot tūrē rekordlielo 135 000 dolāru balvu fondu.

"Estonian Amateur Open" rezultāti

Eiropas senioru čempionāta rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 10.06.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē