Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc Reiņa un Vidzemes kausa golferi uz Roju

Noteikuši Vidzemes čempionu un kausa ieguvēju, kā arī aizvadījuši čempionāta posmu "Reiņa trasē", pļavu golferi šajā nedēļas nogalē tiksies Rojā, kur sestdien risināsies kārtējais čempionāta etaps, bet svētdien būs Austrumu un Rietumu komandu kausa izcīņa, kā arī Kurzemes kausa pirmais posms.

Aizvadītajā sestdienā "Reiņa trasē" pie Siguldas notika pļavu golfa čempionāta 3.posms, kurā labāko rezultātu uzrādīja Gundars Rauza no Gulbenes, savukārt "Pohjola Open" 3.posmā labākais HCP neto ieskaitē bija Māris Gruzniņš.

Pļavu golfa 3.posma ietvaros tika izspēlēti divi apļi jeb 18 bedrītes un uzvarētājus noskaidroja kungu, dāmu un HCP36 (spēlētāji, kas golfu spēlē pirmo gadu) grupās. Kungiem Rauza uzvarēja ar 80 sitienu (+20 virs laukuma PAR) rezultātu, otro vietu ieguva Givdo Budreiko (81 sitiens), bet trešais ierindojās Jānis Ciaguns no Siguldas (86 sitieni).

Dāmām labāko rezultātu uzrādīja Anna Ramata-Stunda, bet HCP36 grupā labākais bija Māris Gruzniņš.

Pēc aizvadītajiem trim posmiem, kur kopā piedalījušies 45 spelētāji kopvērtējuma vadībā ar 144 punktiem ir Rauza, par diviem punktiem atpaliek Budreiko, bet trešo vietu ar 127 punktiem ieņem Kristaps Matisons. Dāmām kopvērtējuma vadībā ar 97 punktiem ir Daiga Matisone.

Atgādinājumam – par pirmo vietu pļavu čempionāta posmā spēlētājs saņem 50 punktus, par otro vietu - 47, par trešo vietu - 45 punktus, bet ar katru nākamo attiecīgi punktu mazāk. Kopvērtējumā tiks ieskaitīti septiņi labākie no desmit rezultātiem.

"Pohjola Open" 3.posmā tika vērtēts deviņu bedrīšu spēles rezultāts (pirmās deviņas bedrītes) HCP neto dāmu un kungu konkurencē atsevišķi. Kungiem pirmo vietu ieguva Māris Gruzniņš (25 punkti), otrais - Arnis Maneks (25 punkti), bet trešo vietu ar 28 punktiem izcīnīja Edgars Šneps. Savukārt dāmām labāko rezultātu uzrādīja Dana Spickus (24 punkti). Lai kvalificētos "Pohjola Open" finālam, jāpiedalās vismaz piecos posmos.

Savukārt Rojā sestdien risināsies 4.pļavu golfa čempionāta posms, bet 12.jūnijā turpat notiks jau trešā cīņa par Latvijas Austrumu un Rietumu komandu kausu golfā. Paralēli komandu kausam norisināsies arī Kurzemes kausa 1.posms.

Sestdien Pļavu golfa 4.posma ietvaros izspēlēs trīs apļus jeb 18 bedrītes, un uzvarētāji tiks noskaidroti kungu, dāmu un HCP36 grupās. Pēc sacensībām vakara programmā laukuma saimnieks Normunds Liepa būs sarūpējis zivis, ko pārspriežot dienas rezultātus un gatavojoties komandu cīņām, kopīgi varēs izžāvēt un nobaudīt.

Līdzīgi, kā notiek komandu cīņa starp ASV un Eiropu, tā arī pļavu golfā svētdien, 12.jūnijā, trešo gadu pēc kārtas notiks cīņa starp Austrumu un Rietumu komandām. Komanda sastāv no 8 cilvēkiem (6 kungi un 2 dāmas), kurus izvēlas Rietumu un Austrumu kapteiņi, kas tiek ievēlēti no spēlētājiem, kas ieradušies uz sacensībām. Rietumu komandā var spēlēt jebkurš golferis, kam mājas laukums ir Daugavas kreisajā krastā, savukārt Austrumu komandā ir visi, kas spēlē Daugavas labajā krastā.

Sacensību formāts būs bedrīšu spēle (match-play). Kopā izspēlēs 12 bedrītes jeb divus apļus. Pirmajā aplī spēlē katras komandas pāris pret pāri un tiek spēlēta labākā bumba (scramble princips). Otrajā aplī spēlē katras komandas spēlētājs pret spēlētāju individuāli. Par uzvaru aplī komanda saņem vienu punktu, bet par neizšķirtu puspunktu. Sacensībās uzvar komanda, kurai ir vairāk punktu. Iepriekšējos divos gados Austrumu komandai izdevies izcīnīt uzvaru un pagaidām kopējais rezultāts ir 2:0 Austrumu labā.

Paralēli komandu sacensībām notiks arī Kurzemes kausa pirmais posms. Tajā paredzēts izspēlēt 12 bedrītes jeb divus apļus. Kurzemes kausā atsevišķi tiks vērtēti kungi un dāmas, un tas norisināsies trīs posmos – divi Rojā un viens Usmā.

Par labu atmosfēru un balvām rūpēsies "Jaunalko" un "Pure Chocolate".

Sacensību sākums 11.jūnijā plkst. 10:00, Savukārt 12.jūnijā sacensību sākums komandām plkst. 9:30, individuālajiem startiem Kurzemes kausā plkst. 10:30.

Svarīgas cīņas pļavu golferiem nesen bija arī “Denderos” pie Vaidavas, kur savu pirmo Vidzemes čempiona titulu ieguva Gvido Budreiko, savukārt savu pirmo Vidzemes kausu izcīnīja Einārs Līsmanis. “Denderos” tika izspēlēts arī Valmieras un Limbažu kauss, uz sacensībām pulcējot 19 golferus, kas sacentās par “Ballantines” dāvātajām balvām.

13. Vidzemes čempiona tituls tika noskaidrots 18 bedrītēs sitienu spēlē. Budreiko, Gatim Birkavam un Haraldam Flemingam izdevās laukumu iziet ar 85 sitieniem, taču pārspēlē labāks izrādījās Budreiko. Otrā un trešā vieta attiecīgi Birkavam un Flemingam.

Par Vidzemes kausu bija iespēja pacīnīties jebkuram, kurš laukumu spētu iziet zem sava handikapa, jo sacensību formāts bija HCP neto. Šajā kategorijā labāko rezultātu uzrādīja Līsmanis (63 punkti), aiz sevis atstājot Kasparu Dzērvi un Flemingu – abiem 67 punkti.

Dāmām Vidzemes kauss tika izspēlēts 12. gadu pēc kārtas un šogad balvu ieguva Daiga Matisone.

Valmieras kausa izcīņā piedalījās tikai valmierieši un trofeju izspēlēja HCP neto formātā. Līdzīgi kā Vidzemes kausā, arī šeit titulus sadalīja Līsmanis, otrais - Dzērve, bet trešais - Flemings.

13. Limbažu kausu izspēlēja golferi, kas dzīvo Limbažos vai kam Limbažos ir īpašums. Labākais bija Jurģis Ābele, otro vietu ieguva Modris Salgus, bet trešais bija Modris Zvirbulis.

Informāciju sagatavoja:

Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 08.06.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē