Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Nopietns SEB pieteikums jūnija vidū

Jau ilgus gadus Latvijas golfā ir iesaistīta SEB grupa, taču līdzšinējo vērienu krietni pārspēj turnīrs, kas golferus uzņems 18.jūnijā. "SEB Open" solās būt Salienas sacensību sezonas spožākā pērle, un golferus turnīrā gaidīs ne tikai dažādas ar meistarību un veiksmi iegūstamas dāsnas balvas, bet arī īpaši labvēlīgi dalības noteikumi.

Sākotnējā informācija liecina, ka rīkotāji vēlas turnīru padarīt interesantu gan augstas klases amatieriem, kuru rezultāti ir respektējami attiecībā pret laukuma PAR, gan augstāka handikapa golferiem, kam veiksmes brīži mērāmi brangākā stableford punktu krājumā.

Proporcionāli vērtīgākās balvas esot paredzētas uzvarētājiem golfa klasikā - sitienu spēlē - atsevišķi dāmu un kungu konkurencē, jo galvenais tomēr ir atstāt laukumā tik maz sitienu, cik iespējams. Taču organizatori ir pārliecināti, ka ne mazāks gandarījums un pozitīvu emociju kāpums gaidīs handikapa ieskaites laureātus. Kungiem spēcīgākā handikapu grupa spēlēs HCP neto, bet otra grupa un dāmas katrs savā ieskaitē skaitīs stableford punktus.

Adrenalīna kontrolē golferiem lielāko pārbaudījumu varētu sagādāt 17.bedrīte, jo maģiskie vārdi "hole in one balva" sapin rokas un jauc prātu pat tiem, kuri citkārt labprāt palepotos ar nerūsējoša tērauda nerviem.

Kārdinošā auto vārdu oficiāli izsludinās jūnija sākumā, bet tā vērtība noteikti būšot hole in one veiksmes cienīga, turklāt distance no tee līdz bedrītei rosināšot saņemties pat tos, kuri tālsišanu neuzskata par savu stiprāko pusi.

Turnīra dalības maksa, kas būs 5 latu apmērā, tiks nodota labdarības mērķiem. Paturot prātā, ka sadarbībā ar Salienu rīkotāji sedz visiem spēlētājiem green fee, grūti iedomāties, ko golferi varētu vēl vēlēties. Ja nu vienīgi sauli pie debesīm un pašiem labu noskaņojumu.

Golferiem kādas sarežģītākas spēles situācijas gadījumā pareizā lēmuma pieņemšanu turnīrā atvieglos sacensību galvenais tiesnesis Jorgen Jarve, savukārt laukuma zāliens solās būt nedaudz pielaidīgāks pret mazliet neceļos noklīdušām bumbiņām, jo semirafs tiks nedaudz piezemēts.

Rīkotāji uz “SEB Open”, pirmkārt, aicinās savus viesus, un sagaidāms, ka Salienā ieradīsies arī citu valstu spēlētāji, tomēr turnīra 96 dalībnieku formāts saglabā gana plašas pieteikšanās iespējas jebkuram amatierim, kas nav aizmirsis pagādāt sev handikapa karti. Čaklākie spēlētāji, kam patīk savu kalendāru ieplānot ļoti laicīgi, turnīram jau var pieteikties Salienas recepcijā.

Ziņas no organizatoriem apliecina SEB grupas arvien nopietnākas ambīcijas Latvijas golfā, un, kas zina, nākamajā sezonā varbūt sagaidīsim kārtējo kāpienu augstāk turnīru hierarhijā.

Pēdējās izmaiņas , 31.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē