Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmie Baltijā

Latvijas nacionālā izlase ne pirmo reizi piedalās nopietnos starptautiskos turnīros, taču nedēļas nogalē Lietuvā risināsies vēsturisks pasākums, jo pirmo reizi tiks izcīnīts Baltijas kauss. Ar R&A atbalstu sarīkotajā match-play turnīrā katra no trim dalībvalstīm pretendē piedalīties ar labāko sastāvu.

Absolūti labāko teorētisko sastāvu Latvijai nav izdevies nokomplektēt, jo ne visi potenciāli spēcīgākie spēlētāji varēja izbrīvēt nedēļas nogali spēlēšanai "Capitals Golf Club" laukumā. Piemēram, Kārlis Broders vēl ir Lielbritānijā, un dažādas lietas kavē arī dažus citus golferus.

Taču līdzšinējā vēsture ir pierādījusi, ka vissvarīgākā īpašība varenai komandai ir nepiekāpība un cīņasgars, turklāt augstas klases spēlētāju Latvijas izlasē netrūkst. Kapteiņa Ivara Gruntes apvienotajā komandā spēlēs Vilis un Kristaps Krištopani, Andris Cinis, Dāvis Puksts un Roberts Tiļuks. Savukārt komandas dāmu puses spēku var raksturot īsi un izsmeļoši - Krista un Māra Puisītes. 

Igauņi komandas noteikšanā esot rīkojuši speciālu kvalifikāciju, par mājinieku komplektāciju informācijas ir mazāk, taču gan jau arī lietuvieši nebūs sēdējuši rokas klēpī salikuši. Kādas komandas priekšlaicīga ieskaitīšana favorītu lomā būtu diezgan pārsteidzīga, turklāt skaidrs, ka ne jau par otro vietu kāds uz Lietuvu brauc cīnīties.

Ceturtdien golferi ieradīsies sacensību vietā un aizvadīs treniņraundu, bet piektdien un sestdien risināsies sacensības, kur jāspēlē būs daudz un pamatīgi. Piektdien no rīta četriem Latvijas duetiem (3 kungu pāriem un dāmām) jāspēlē fourball, pēcpusdienā - foursome. Turpinājumā sestdien katram savas prasmes un raksturs būs jāliek lietā divās individuālās cīņās.

Atsevišķa spēkošanās būs Baltijas jauniešu komandām, un Latviju U-16 vienaudžu cīņās pārstāvēs Roberts Bišs un Daniels Henilans, kā arī Anna Diāna Švanka un Alise Burkāne. Te sastāva veidošanā bija jāņem vērā arī skolu eksāmenu grafiks.

Valstu komandas kopumā sadalīs 24 punktus, juniori - 12 punktus. Ja turnīra noslēgumā būs vairāku valstu neizšķirts, sekos tūlītēja "pēkšņās nāves" individuāla izspēle.

Īkšķus atbalstītājiem jātur gan par Latvijas komandu, gan par turnīra izdošanos kopumā. R&A ieintersētība ir ļoti ievērojami atvieglojusi organizatoru rūpes, un Baltijas kausa turpinājums jau ieplānots nākamgad Igaunijā un 2013.gadā "Ozo Golf Club" laukumā.

Latvijas komanda Baltijas kausa izcīņā

Kungi

1. Ivars Grunte - kapteinis (HCP 5,8)

2. Vilis Krištopans (HCP 5,5)

3. Andris Cinis (HCP 7,9)

4. Kristaps Krištopans (HCP 3,6)

5. Dāvis Puksts (HCP +1,7)

6. Roberts Tiļuks (HCP 5,4)

Dāmas

1. Krista Puisīte (HCP +2,3)

2. Māra Puisīte (HCP +1,5)

U-16

Zēni

1. Roberts Bišs (HCP 9,7)

2. Daniels Henilans (HCP 9,9)

Meitenes

1. Anna Diāna Švanka (HCP 5,7)

2. Alise Burkāne (HCP 10,0)

Tiesnesis: Jorgen Jarve

Pēdējās izmaiņas , 25.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē