Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Taisnprātīgā grēciniece

Ja līdz šim tikai lielāko sacensību nolikumos bija pieminēta bumbu izvēle, tad situācija varētu mainīties, kad arvien vairāk svētdienas golferu iepazīs jauno "Polara" modeli. Pat eksperti neapšauba, ka jaunais brīnums lido taisni pat pēc tādiem sitieniem, kas citām bumbām liktu gaisā mest visdīvainākos lokus.

Par mierinājumu tiem, kas "Polara" parādīšanos steidz pielīdzināt golfa meistarības noniecināšanai, ir viens būtisks arguments - jaunā bumba neatbilst oficiālajiem noteikumiem, jo tās iedobīšu raksts nav simetrisks. Taču daudzi brīvā laika spēlētāji ASV jau sludina, ka viņus vairāk satrauc ilgstoša pēdu dzīšana neceļos aizsistai bumbiņai, nevis tās parametru atbilstība kādam reglamentam.

"Polara" ražotāji sola, ka spēj bumbas trajektoriju iztaisnot par 75 procentiem vai pat vairāk. Kompānijas vadītājs Dave Felker sludina, ka "Polara" ir paredzēta iesācējiem, lai padarītu spēli viņiem interesantāku, un tādējādi palielinātu golferu skaitu. Pirms jaunās bumbas izstrādes "Polara" pasūtīja veikt aptauju, kurā noskaidroja, ka 28 procenti golferu gribētu spēlēt ar viņu spēli uzlabojošu bumbu neatkarīgi no tās atbilstības noteikumiem.

Lai panāktu "Polara" solīto efektu, bumba pirms sitiena jānoorientē atbilstoši uz tās uzdrukātajai virziena līnijai. Tātad pēc izsitiena līdz grīnam ar to nevar spēlēt, nepārkāpjot noteikumus, jo maz cerību, ka bumba apstāsies ar bultiņu pareizajā virzienā. Turklāt "Polara" daudz nelīdzēs, ja sitienos ar citu bumbu slaisu izraisa nepareiza stāja, jo tāpat aizlidos nepareizā virzienā.

Par duci "Polara" jāmaksā aptuveni 30 dolāru, tātad ne jau cena būs faktors, kas noteiks tās iespējamos panākumus.

Savu attieksmi pret jauno izgudrojumu var paust, atbildot uz 'Aktuālo jautājumu'.

Pēdējās izmaiņas , 20.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē