Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ryder kausa izcīņa Francijai

Pārspējot četrus konkurentus, Francija otrdien ieguva tiesības 2018.gadā sarīkot Ryder kausa izcīņu, kas risināsies netālu no Triumfa arkas. Lai finansētu pieteikumu un turnīra sarīkošanu, katrs Francijas golferis dos savu artavu, un lēmēji novērtēja gallu pēcteču pašaizliedzību.

ASV un Eiropas komandas tiksies "Le Golf National" Albatrosa laukumā, Senkventinā, pārdesmit kilometru no Parīzes, paziņoja PGA Eiropas tūres vadība. Kontinentālajā Eiropā Ryder kausa ieguvējus noteiks tikai otro reizi pēc Spānijas debijas 1997.gadā.

"Le Golf National" uzskata par skatītājiem vienu no labākajiem laukumiem pasaulē, un tajā var ērti izvietot 70 000 līdzjutēju. Tieši izcilās skatītāju ērtības 1990.gadā atklātajā laukumā par ļoti būtisku faktoru rīkotāju izvēlē nosauca Ryder kausa turnīra direktors Richard Hill, vienlaicīgi gan uzteicot arī citus pretendentus. Laukuma dabiskais reljefs nodrošina labu pārskatāmību gan skatītājiem, gan pašiem spēlētājiem.

Francijai par labu bija arī tās plāns uzcelt 100 jaunus golfa laukumus - lielākoties sešu un deviņu bedrīšu, kas piesaistīs jaunus spēlētājus un veicinās spēles popularitāti. Francūži cer līdz 2022.gadam gandrīz divkāršot spēlētāju skaitu valstī un sasniegt 700 000 golferu robežu, kā arī panākt triju savu tautiešu pakāpšanos pasaules ranga TOP 50.

Lai finansētu cīņu par tiesībām sarīkot Ryder kausu un turnīru uzņemtu, vairāk nekā 400 000 Francijas golferu piekrita ik gadu nākamo 10 gadu laikā iemaksāt rīkotāju kasē pa trim eiro. Turklāt privātās iemaksas veidos turnīra budžeta lauvas tiesu.

Francijas kandidatūru aktīvi atbalsta valsts prezidents Nicolas Sarkozy, kurš Ryder kausa izcīņu nosauca par vienu no trim valsts prioritātēm sportā līdzās 2016.gada Eiropas futbola čempionātam un cerībām uz 2018.gada ziemas olimpiskajām spēlēm Anesī. Golfa turnīra laikā nedēļas garumā dažādiem Ryder kausa pasākumiem būs atvēlēta arī Versaļas pils, Eifeļa tornis un Luvras muzejs.

Uz Ryder kausa saimnieku lomu 2018.gadā Eiropā pretendēja arī Spānija, Nīderlande, Vācija un Portugāle. Pēc Seve Ballesteros nāves uzskatīja, ka favorīte varētu būt Spānija, taču viņu pieteikumā tāpat kā vāciešiem un portugāļiem laukums bija tikai projektā, kas lēmējus darīja mazliet piesardzīgus.

Nākamais Ryder turnīrs notiks 2012.gadā "Medinah Country Club" pie Čikāgas, 2014.gadā uzvarētājus noteiks Glenīglsā, Skotijā, bet 2016.gadā kausu pasniegs "Hazeltine National" laukumā, Minesotā.

Pēdējās izmaiņas , 17.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē