Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Starts Ģimeņu sezonai (2)

Kad katrs atsevišķi jau jūtas gana spēcīgs, vēl labākus rezultātus var panākt kopīgiem spēkiem, tādēļ kārtējā golfa supersestdienā "Viesturos" golferus gaidīs uz Ģimeņu kausa izcīņas pirmo posmu. Komandu mači būs arī Salienā, kur spēlēs "šņori", bet "Ozo Golf Club" tikmēr ritēs cīņa par "Illy Coffee/Brikers" kausa balvām.

"Viesturiem" tradicionālajā Ģimeņu kausa izcīņā šosezon paredzēti četri posmi - laureātus apbalvos gan katrā atsevišķajā posmā, gan absolūtajā kopvērtējumā, kurā ieskaitīs trīs labākos rezultātus. Tātad labākas izredzes būs tiem, kas izmantos visus četrus mēģinājumus.

Lai gan vēlākos posmos paredzēti arī citi formāti, sestdien ģimeņu komandas spēlēs scramble neto. Papildu nosacījums, ka jāieskaita vismaz seši katra spēlētāja sitieni no tee.

Tikmēr "Ozo" turnīrā būs trīs ieskaites grupas - divas kungiem un viena dāmām, taču sacensību formāts paredzēts atšķirīgs. Kungi HCP 0-13 grupā labākos noteiks HCP neto ieskaitē, bet otrajai handikapu grupai un dāmām būs iespēja spēlēt stableford.

Savukārt Salienā Šņores turnīrā pāru spēles pamatā ir greensome formāts un noteikta garuma šņore, kuru var izmantot katrā situācijā, lai pārvietotu bumbiņu izdevīgākā pozīcijā. Par bumbiņas pārvietošanu, nogriež attiecīgu šņores garumu, kas startā ir atkarīgs no komandas handikapa.

Illy coffee Cup Brikers Cup

21. maijs – plkst. 8:00

1. Vadība

Sacensības organizē Ozo Golf Club, sadarbībā ar kompānijām Illy Coffee (garšīga kafija) un Brikers (izcilas kvalitātes bruģis).

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2011. gada 21. maijā. Sākums plkst. 8:00 no 1. un 10. bedrītes saskaņā ar izlozi.

3. Dalībnieki

3.1 Sacensības notiek trīs grupās – dāmu(1) un kungu (2) ieskaitē.

3.2 Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.3 Maksimālais dalībnieku skaits 96 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo Kluba golfa laukuma vietējiem noteikumiem un LGF sacensību nolikumu.

4.2 Sacensības notiek trīs grupās:

- Kungi HCP 0-13 (formāts – stroke HCP netto);

- Kungi HCP 14-36 (formāts – stableford);

- Dāmas (stableford).

HCP netto spēlē grupā uzvar tas spēlētājs, kurš, izspēlējot 18 bedrītes, savāc vismazāko sitienu skaitu, atņemot spēlētāja HCP. Ja pirmā vieta pēc sitienu skaita tiek dalīta, tad uzvar tas spēlētājs, kam labāks HCP. Ja arī šis rādītājs ir vienāds, tad uzvar tas, kas laukuma otrās deviņas (10.-18.) bedrītes veicis ar labāko sitienu skaitu, nerēķinot HCP netto. Stableford ieskaitē uzvar spēlētājs, kas savāc visvairāk punktu. Ja rezultāti ir vienādi, tad tiek ņemtas labākās otrā apļa (10.-18. bedrīte) deviņas, tālāk – sešas vai trīs bedrītes.

4.3 Sacensību laiks 1 spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā 15 minūtes.

4.4 Bumbiņu marķēšana obligāta.

4.5 Latvijas izlases un junioru izlases dalībnieki spēlē attiecīgi no baltajām (kungi) un zilajām (dāmas) starta vietām. Pārējie – no sarkanajām (dāmas) un dzeltenajām (kungi) starta vietām.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1 Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2011. gada 19. maijam plkst. 15:00 Ozo Golfa kluba recepcijā, pa tālr. 67394399 vai e-pastu: ozogolf@apollo.lv

5.2 Izloze notiek 2011. gada 19.maijā plkst.17:00

6. Starta laiki

Starts notiks saskaņā ar izlozi. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7. Dalības maksa

7.1. Kluba biedriem, RGS audzēkņiem, Latvijas juniora izlasei un sezonas karšu īpašniekiem – Ls 15,-

7.2. Pārējiem – green fee + Ls 15,-

8. Balvas un sponsori

Balvas un labus rezultātus nodrošina Illy Coffee un Brikers. Par izciliem laika apstākļiem atbild Ozo Golf Club.

Balvas:

Sievietes (stableford)

1.vieta – Kafijas automāts

2.vieta – Kafijas automāts

3.vieta – Kafija

Kungi

HCP 14 – 36 (stableford)

1.vieta – Kafijas automāts

2.vieta – Kafijas automāts

3.vieta – Kafija 

HCP 0 – 13 (HCP neto)

1.vieta – Bruģis 500 mārciņu vērtībā

2.vieta – Kafijas automāts

3.vieta – Kafija

TĪRAIS STROKE

1.vieta – Bruģis 150 mārciņu vērtībā

ĢIMEŅU KAUSS 2011 - Open

SACENSĪBU NOLIKUMS

1. Vadība

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi četros posmos 2011.gada sezonas laikā. Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina golfa laukuma “Viesturi” sacensību komiteja. Galvenais tiesnesis – Kārlis Eniņš.

2. Sacensību vieta un laiks

2.1. Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi.

2.2. sacensības notiek 4 posmos sezonas laikā.

2.3. Sacensības notiek:

-       1.posms – sestdien 21.maijā – Scramble Neto (6 pirmie sitieni no tee katram)

-       2.posms – svētdien 26.jūnijā – Foursome

-       3.posms – svētdien 17.jūlijā – Four-Ball

-       4.posms – svētdien 04.septembrī – Scramble Neto

3. Sacensību formāts un noteikumi

3.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Senterdrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

3.2. Spēles formāts – komandas sacensības 18 bedres. Komandā 2 ģimenes locekļi. Ģimenes statuss – pirmās pakāpes radinieki (mamma, tētis, bērni, brālis, māsa). Iespējams dažādu paaudžu komandu veidošana (vecvecāki, mazbērni). Civilattiecības starp partneriem netiek uzskatītas par „ģimeni”.

3.3. Komandas kopējais HCP ir 30% no abu spēlētāju HCP summas, bet kura nevar būt lielāka par 60. Komandai, kurai HCP summa ir lielāka par 60, aprēķiniem pieņem HCP 60.

3.4. Tee: Kungi – Dzeltenās, Dāmas un Kundzes – Sarkanās, Seniori (no 55 gadiem) – Zilās, Jaunieši (līdz 12 gadiem) – Zilās. Latvijas Juniora izlases dalībnieki spēlē no dzeltenajām (puiši) un zilajām (meitenes) izsitienu vietām.

3.5. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

3.6. Spēlētāji ar HCP virs 36 sacensībās var piedalīties ar HCP 36.

3.7. Piedalās tikai amatieri.

3.8. Viesturu laukuma Slope index tiek piemērots.

3.9. Komandas – ģimenes, atbilstoši 3.2. punktam, bet kuras sastāvā ir divi bērni līdz 18 gadiem, startē atsevišķā ieskaitē.

4. Vietu dalīšana

Ja vairākas komandas dala pirmo, otro vai trešo vietu, uzvar komanda ar zemāko HCP. Ja HCP, vienādi notiek “pēkšņās nāves” pārspēle. Pārspēle notiek uz 9.bedrītes, ja uzvarētājs nav noteikts, pārspēle tiek atkārtota.

5. Starta laiks

Starts plkst.10.00 vienlaicīgi no visām bedrītēm saskaņā ar izlozi. Reģistrācija 30 minūtes pirms starta.

6. Pieteikšanās un dalībnieku skaits

6.1. Dalībnieku skaits – 48.

6.2. Pieteikšanās sacensībām līdz attiecīgās nedēļas ceturtdienai plkst.18.00. Pieteikšanās Golfa laukumā Viesturi. Tel.26444390

6.3. Izloze notiks attiecīgajā ceturtdienā plkst. 18.00

7. Dalības maksa un apbalvošana.

7.1. Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 12,-Ls. Golfa kluba Viesturi biedriem 50% atlaide (2011.gada biedra kartes obligātas).

Golfa kluba Viesturi biedriem – bērniem un Viesturu golfs skolas audzēkņiem līdz 15 gadiem– 8,- Ls

Pusdienas iekļautas cenā. Pusdienas nodrošina Golfa laukuma Viesturi  Mārtiņs Sirmā restorāns.

7.2. 2011.gada HCP aktivizētas kartes obligātas.

7.3. Balvas saņem komandas, kuras iegūs - 1., 2., un 3. vietu HCP ieskaitē.

7.4. Apbalvo tālāko sitienu Kungiem – 5./14. bedrītē, Dāmām – 8./17. bedrītē.

7.5. Apbalvo tuvāko sitienu 2./11. bedrītē un 7./16. bedrītē.

8. Gada balva

Gada balvu iegūst komanda HCP ieskaitē pēc trīs posmu labāko punktu summas. Pēdējā ceturtajā posmā punktu skaits tiek dubultots.

  Sacensību orgkomiteja

13.05.2011.

Golfa turnīrs “Šņore 2011

NOLIKUMS

1. Sacensību vieta un laiks

Sacensības notiek Salienas Golfa kompleksa Jūrmalas laukumā 2011. gada 21. maijā plkst. 10.00.

2. Starta laiks

Starts saskaņā ar izlozi 10.00, vienlaicīgi no visām bedrītēm.

2.1. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu.

2.2. Reģistrācija ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta.

3. Pieteikšanās

Pieteikties līdz 2011. gada 19. maijam plkst. 16.00 Salienas Golfa kompleksa recepcijā vai pa tālruni 6716 0300, kā arī pa e-pastu golf@saliena.com

4. Dalības maksa

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam - 10 LVL, junioriem – 5 LVL (pusdienas iekļautas cenā). Spēlētājiem, kas nav Salienas Golfa kluba biedri green fee - 18 LVL, junioriem – 9 LVL. Salienas Golfa kluba VIP, Privilēģiju un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

5. Sacensību formāts un noteikumi

Turnīrs notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Zviedrijas golfa amatieru iemīļotākās spēles noteikumiem, Salienas Golfa Kompleksa vietējiem noteikumiem, kā arī saskaņā ar šī turnīra speciālajiem noteikumiem.

Izsitiena vietas: Kungi – Dzeltenās, Dāmas – Sarkanās, Seniori ( no 55 gadiem ) – Zilās. Juniori līdz 12 gadiem – Sarkanās.

Komandu – pāru spēle, greensome 18 bedres, kam palīgā tiek ņemts attāluma HCP vai bonus - noteikta garuma šņore (attiecīgā garuma šņore katram pārim tiek izsniegta pie reģistrācijas). Šņores garums metros vienam pārim tiek aprēķināts: 1 m par katru HCP punktu, kas tiek aprēķināti piemērojot 50% no abu spēlētāju HCP summas. Greensome – katrā bedrītē abi spēlētāji no starta izsitiena vietas izsit katrs savu bumbu, tālāk spēlē tiek paturēta tikai bumba ar labāko pozīciju, līdz ar to 2. sitienu bedrītes izspēlē vienmēr izdarīs otrs spēlētājs, tas, kura bumba bijusi sliktākā pozīcijā pēc pirmā sitiena, un tā turpinot spēlē katrs spēlētājs izdara katru otro sitienu, spēlējot vienu bumbu. Nākošā bedrītē atkal katrs spēlētājs pirmo izsit savu bumbu un spēlē atstāj labāko utt. Pie katras bumbiņas pozīcijas spēlētāji drīkst izmantot kādu noteiktu šņores nogriezni, lai pārvietotu bumbiņu izdevīgākā pozīcijā par šo šņores nogriežņa garumu, nepieskaitot papildus sitienus. Pārvietot drīkst tuvāk bedrītei, bedrītē, ārā no šķēršļa, atpakaļ laukumā no auta utt.

6. Tiesāšana

Sacensību galvenais tiesnesis – God. Šņores kungs.

Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās orgkomitejas locekļi.

7. Dalībnieki

Spēlētājiem nepieciešama aktīva 2011. gada HCP karte. Maksimālais dalībnieku skaits – 72 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa). Maksimālais HCP 36, saskaņā ar LGF noteikumiem.

8. Apbalvošana

Turnīra ceļojošais kauss un balvas uzvarētājiem, kā arī pārsteiguma balvas no turnīra orgkomitejas.

Ceļojošo kausu saņems komanda kopējā ieskaitē.

Pilnveidosim savu golfa prasmi, kā arī veselīgi  un jautri pavadīsim laiku pavasarīgā gaisotnē!

Turnīra orgkomiteja

Pēdējās izmaiņas , 18.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē